Нова територіальна угода – в дії!

14 березня у Волинській обласній державній адміністрації під головуванням профспілкової Сторони відбулось засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради.

Сторони соціального діалогу розглянули наступні питання: обрання голови територіальної тристоронньої соціально-економічної ради, про розгляд проекту територіальної угоди між Волинською облдержадміністрацією, обласним об’єднанням роботодавців та Федерацією профспілок області на 2016-2018 роки, про план роботи територіальної тристоронньої соціально-економічної ради на 2016 рік, про стан надання послуг обласною службою зайнятості демобілізованим військовослужбовцям, в тому числі, учасникам АТО. Всі питання порядку денного були розглянуті та прийняті відповідні рішення

Відкритим голосуванням, згідно черговості представництва, головою територіальної тристоронньої соціально-економічної ради на 2016 рік було обрано Володимира Гунчика, голову Волинської обласної державної адміністрації.

У обговоренні питання «Про проект територіальної угоди між Волинською облдержадміністрацією, обласним об’єднанням роботодавців та Федерацією профспілок області на 2016-2018 роки» виступили представники кожної із Сторін тристоронньої соціально-економічної ради.

Голова Федерації профспілок області Іванна Дубинка-Філозоф у своїй доповіді наголосила, що в сучасних умовах питання забезпечення соціальної злагоди набуває першорядного значення, а його вирішення неможливе без ефективного та всебічного захисту інтересів усіх учасників трудових відносин. Соціальний діалог є одним з головних чинників забезпечення соціальної стабільності, запобігання соціальним конфліктам. Проект територіальної угоди містить конкретні зобов’язання кожної Сторони у сфері соціально-трудових відносин, зокрема, колективно-договірного регулювання в системі оплати праці, продуктивної зайнятості, охорони праці. Територіальна угода передбачає співпрацю місцевих органів виконавчої влади, організацій роботодавців з профспілковими організаціями в налагодженні дієвого контролю за дотриманням трудового законодавства, встановлює спільні зобов’язання сторін щодо ліквідації в області такого явища, як заборгованість із заробітної плати, передбачає заходи соціального захисту населення, зокрема, ветеранів праці, ветеранів і учасників АТО, не забуті і питання молодіжної політики, гендерної рівності.

У своєму виступі заступник співголови ради, заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук зауважив, що реалізація цієї Угоди дасть змогу на обласному рівні забезпечити регулювання виробничих та трудових відносин, консолідувати зусилля соціальних партнерів щодо вирішення найгостріших соціально-економічних питань в області.

Співголова ради, голова обласного об’єднання організацій роботодавців Володимир Цибульський зробив аналіз проекту угоди та зобов’язань сторони роботодавців, висвітлив хід роботи Національної ТСЕР , членом якого він є, про проблеми та роботу із укладання Генеральної угоди на новий термін.

Заслухавши інформацію сторін, територіальну угоду між Волинською облдержадміністрацією, обласним об’єднанням роботодавців та Федерацією профспілок області на 2016-2018 роки було підписано.

Віталій Лупашко, член секретаріату територіальної тристоронньої соціально економічної ради.

Posted by info