Звернення до провідних інституцій ЄС на підтримку термінового звільнення Надії Савченко

Звернення

до провідних європейських політиків, представників Ради Європи, Європейської Ради, ОБСЄ, Європейського Парламенту докласти зусиль до звільнення Надії Савченко, української льотчиці, офіцера Збройних сил України, делегатки України у Парламентській асамблеї Ради Європи, народного депутата України, громадянки України

Ми, представники Української Національної Платформи СхП звертаємось до Вас із закликом докласти невідкладних зусиль для термінового звільнення Надії Савченко, громадянки України, що була викрадена та ув’язнена в Російській Федерації. Йдеться не лише про кричущий випадок викрадення з української території російськими спецслужбами громадянки України та вивезення її на територію Росії, але й про порушення Російською Федерацією громадянських прав, міжнародного права та мінських домовленостей.

Надія Савченко вже 20 місяців перебуває під вартою. Протягом цього часу було надано достатньо доказів, які свідчать про те, що офіційне обвинувачення було сфабриковано російською владою і не має під собою жодного реального ґрунту.

Надія Савченко кілька разів оголошувала голодування на знак протесту проти грубого порушення її прав. Перше голодування розпочалось 14 грудня 2014 року, було найдовшим тривало більш ніж 70 днів. 3 березня 2016 року на знак протесту проти чергового перенесення розгляду її справи і відмови надати їй останнє слово Савченко оголосила про початок сухого голодування. Як стверджують лікарі, здорова людина може витримати максимально від 7 до 10 днів сухого голодування. Йдеться про загрозу життю Надії Савченко.

Демократичний світ має лише кілька днів, можливо, кілька годин, щоб сказати своє вирішальне слово і домогтися звільнення людини, яка, не жалкуючи своїм життям, засвідчила свою моральну висоту над лицемірною путінською системою, яка не лише порушує основи міжнародного права, але й цинічно кидає виклик засадничим цінностям людяності.

Надія Савченко має бути звільнена негайно!

29992

Posted by info