Встановлення робочих зв’язків з новим парламентським Комітетом соціальної політики

А1

 У рамках реалізації соціального діалогу відповідно до положень Генеральної угоди та наказу Міністерства фінансів України 12 вересня ц.р. відбулися консультації Мінфіну з профспілками та роботодавцями з обговорення пропозицій Сторін соціального діалогу до проекту Державного бюджету України на 2020 рік.

Профспілки на нараді представляли голови галузевих Профспілок, керівники профільних департаментів апарату ФПУ, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін. Від Мінфіну у зустрічі взяли участь керівники структурних підрозділів міністерства. Очолив групу заступник міністра фінансів Юрій Джигир.

Представники Мінфіну повідомили, що на даний час проект Держбюджету обраховується на основі макроекономічних показників соціально-економічного розвитку, які були розроблені та схвалені минулим Урядом. Наразі до Основного кошторису закладаються параметри, передбачені у Прогнозі економічного і соціального розвитку України на 2019—2021 роки, затвердженому Постановою КМУ № 546 від 11 липня 2018 р. Проте, у міністерстві не виключають вірогідність перегляду зазначених показників з урахуванням реформ в економічній і соціальній сферах, ініційованих новообраною владою і парламентом.

А8

Урядова сторона поінформувала щодо своєї позиції стосовно показників основних соціальних стандартів і гарантій, наголосивши, що значна частина коштів Державного бюджету і у наступному році буде спрямовуватись на погашення зовнішніх і внутрішніх зобов’язань України за залученими фінансовими ресурсами.

Профспілкова сторона висловила свою позицію щодо показників основних соціальних стандартів і гарантій у проекті Держбюджету-2020. У Мінфіні запевнили, що робота з профспілками і роботодавцями у процесі підготовки проекту Державного бюджету України буде продовжено.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський доручив Уряду внести проект Держбюджету на наступний рік до 15 вересня ц.р.

А5

А7

 

Прес-центр ФПУ

Posted by info