Виїзне засідання президії Федерації Профспілок Волині: людина праці – захищена! (Фото, відеорепортаж)

 

У роботі Федерації Профспілок Волинської області практикується проведення виїзних засідань президії на базі окремих підприємств, установ та організацій. Зокрема нещодавно, з ініціативи обласної організації Профспілки працівників лісового господарства таке засідання відбулось на базі державного підприємства “Маневицьке лісове господарство”.
Делегацію профспілкових лідерів зустріли головний інженер Сергій Матчук та інженер з охорони праці, голова профкому Ольга Пащенко. У їх супроводі голови обкомів побували на основних об’єктах виробництва – на нижньому складі, в цехах переробки деревини, виготовлення консервної продукції та хвойного екстракту. Ознайомилися зі станом охорони праці на підприємстві.
Користуючись нагодою, учасники семінару побували на лісосічній ділянці, де тривали лісогосподарські роботи. Поцікавилися умовами роботи працівників штатних бригад (при підприємстві їх – 18), їх забезпеченням для роботи у холодний період року. Профспілчани були приємно здивовані організацією гарячого харчування для таких працівників, функціонуванням спеціальних будиночків для обігріву та прийому їжі.
— У 2018 рік ми ввійшли з новим колективним договором, — розповідає інженер з охорони праці, голова профкому ДП “Маневицьке ЛГ” Ольга Пащенко. — У процесі трудових перемовин між профкомом і адміністрацією лісгоспу було досягнуто згоди по багатьох соціальних питаннях. Втім прибутковість лісогосподарської діяльності, яку веде лісгосп, дає можливість реалізувати більше, аніж передбачено законодавством.
Звертаються у профком і по багатьох життєвих питаннях. Для прикладу, в цьому році на лікування своїм працівникам ми виплатили більше 40 тисяч гривень. А в рамках оздоровлення та відпочинку ми потурбувалися про більше 60-ти наших працівників та членів їх сімей.
На сьогодні день під своїм захистом ми маємо більше 200 пенсіонерів. Зацікавлені й у тому, щоб працівники, котрі мають професійну підготовку, затримувались на нашому підприємстві. У зв’язку з цим здійснюється доплата за вислугу від 5 до 30 відсотків залежно від трудового стажу.
Крім усього, успішно проводимо спортивну та культурно-масову роботу, в рамках чого організовуємо різного роду спортивні змагання, урочисті міроприємства та інші заходи.
— Радує, що для Маневицького лісгоспу характерне стовідсоткове профчленство, ­– підсумовує голова Федерації профспілок Волинської області Іванна Дубинка-Філозоф. — Як очікуваний результат цього: люди із задоволенням працюють на підприємстві. Та й по інакшому бути не може, адже люди отримують достойну на сьогодні заробітну плату (по підприємству її середній рівень за серпень  склав 12 тис. 303 грн) та є забезпеченими усім необхідним, в тому числі – за небезпечних умов праці.
Сьогодні лісова галузь на Волині — одна з найпріоритетніших. І не лише з огляду на те, що успішно розвивається виробництво, лісова інфраструктура, рекреація, туризм… У ключі взаєморозуміння між обласною організацією Профспілки лісового господарства, котру очолює Павло Матіюк, та керівництвом галузі в особі Олександра Кватирка, найважливіше те, що людина праці – захищена.

Прес-центр Федерації Профспілок Волинської області 

 

 

 

 

Posted by info