З новим навчальним вереснем!

25 вересня в НМЦ профспілок Волині відбувся грандіозний
захід- Урочиста Академія з нагоди відкриття нового
навчального року в системі профспілкової освіти. Запрошених
та гостей – голів профорганізацій, керівників профспілкових
органів, соціальних партнерів – спілку роботодавців та
завідуючих відділами ОДА зустрічала в урочистій залі жива
фортепіанна музика.
Далі – модератор заходу – директор навчального центру
профспілок Галина Даниленко представила присутнім
науковців Волині, які займаються розвитком та вивченням
теорії та історії профспілкового руху. Професор Микола
Кучерепа та доцент Станіслав Щеблюк не лише захистили
дисертацію з питань історії профспілкового руху на Волині але
і видали доволі об’ємну працю «Захисники профспілкового
люду». Про свій науковий доробок у дослідженні діяльності заміських оздоровчих таборів розповів голова обкому профспілки працівників освіти і науки, кандидат педагогічних
наук Василь Грановський. На святі були присутні найкращі викладачі системи профспілкової освіти області- заступник декана історичного факультету Східноєвропейського університету Тарас Літковець, фахівці державної служби праці Волинської області Сергій Соколов та Віталій Кондратюк, фінансист профспілки працівників держустанов Наталя Линдюк та журналістка громадського ТБ Марія Доманська. Всім їм були висловлені подяки і вручені подарунки.

А далі, як годиться, пролунав вересневий дзвоник. Маленька дівчинка на руках в юнака задзвонила дзвінко, голосно і, якраз вчасно, адже за 2-3 хвилини до зали ввійшов народний депутат, доктор економічних наук Віктор Пинзеник. Презентація його теми «Соціальні наслідки економічних  проблем в Україні» була блискучою, доступною і неймовірно цікавою. Пинзениківська аналітика вразила глибиною і правдою.
Завершився перший навчальний день панельною дискусією з  обговорення не лише профспілкової а й глобальної державної проблеми – Україна і особливо Волинь, втрачають безцінний трудовий ресурс. Як зберегти золоті руки українців, що мали б розбудовувати власну державу, а працюють на інші, як втримати молодь, яка як метелик на вогник, ледь отримавши паспорт, летить в інше життя, яке часто є повне випробувань і ризиків? Про це слухачі розмовляли з юристом ГО «Волинські  перспективи» Віктором Вальчуком. Держава втрачає громадян, ми – членів профспілок, а сім’ї – і батьків і дітей.
Урочиста Академія завершилась. Хочеться щоб ті знання та  практики, які здобудуть слухачі в системі профспілкового навчання у цьому році були корисними. І щоб ми,  профспілки, вчили більше, адже навчання – це репутація. А репутація- це наш капітал і наш ресурс. Бо життя таке коротке, а вона (репутація) – така тендітна річ.

Posted by info