ЗАСІДАННЯ СПО. Рішуче відстоювати права та інтереси членів профспілок

Актуальні питання підвищення ефективності та якості соціально-економічного захисту членів профспілок, всіх працівників обговорили 10 жовтня учасники засідання Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні. Вів засідання Голова СПО обєднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.

Засідання почалось з обговорення дуже важливого питання – «Про Угоду про співпрацю між Пенсійним фондом України та Спільним представницьким органом об’єднань профспілок». З інформацією з цього питання виступили Григорій Осовий та Голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний. Наголошувалось: у нинішніх соціально-економічних умовах для захисту прав громадян і поступового підвищення рівня пенсійного забезпечення, створення стабільної пенсійної системи та її подальшого розвитку потребує посилення співпраці профспілок з органами Пенсійного фонду. Необхідні спільні дії щодо посилення інформаційної роботи, розширення взаємної законотворчої, методичної співпраці, реалізації спільних проектів і програм, проведення спільних заходів із легалізації доходів та зайнятості населення тощо.

Вони також відповіли на запитання присутніх.

Після обговорення, члени СПО схвалити текст Угоди та доручили її підписання Голові СПО об’єднань профспілок Григорію Осовому (більш детально про цю подію див. на нашому сайті).

Голова СПО об’єднань профспілок Григорій Осовий також проінформував присутніх з питання «Про взаємодію профспілкових об’єднань в питаннях подальшого відстоювання прав та інтересів членів профспілок». У його виступі, виступах членів СПО було зазначено, що відповідно до рішення Президії ФПУ, Всеукраїнська акція протесту має відбутися 20 жовтня. Нещодавно відбулась бесіда Голови ФПУ Григорія Осового з Прем’єр-міністром України, під час якої досягнуто домовленость про зустріч 18 жовтня Володимира Гройсмана з профспілковим активом.

Підкреслювалось, що на засіданні СПО об’єднань профспілок 16 травня 2016 року було досягнуто домовленостей, що у разі проведення акцій протесту будь-яким профоб’єднанням або всеукраїнською профспілкою вони повинні завчасно, за 7-10 днів, інформувати про це інші профоб’єднання і всеукраїнські профспілки для солідарної підтримки та участі у цьому заході. Проте ця домовленість не завжди виконується, що не сприяє консолідації профспілкового руху та досягненню результативності протестних заходів.

 

Заслухавши та обговоривши інформацію Голови СПО Григорія Осового, висловлювання членів СПО, враховуючи час від часу проведення всеукраїнськими профспілками та профоб’єднаннями акцій протесту, Спільний представницький орган об’єднань профспілок вирішив: профспілковим об’єднанням – суб’єктам Угоди про утворення СПО об’єднань профспілок та всеукраїнським профспілкам при проведенні акцій протесту не пізніше ніж за 10 днів повідомляти Секретаріат СПО про ці заходи для подальшого інформування членів СПО.

Перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок Олександр Шубін проінформував з питань «Про заходи профспілкової Сторони з реалізації положень Генеральної угоди на 2016-2017 роки», «Про склад робочої Комісії з визначення розміру мінімальної заробітної плати відповідно до Генеральної угоди на 2016-2017 роки», «Про позицію профспілок щодо створення Національного комітету з промислового розвитку України та делегування представників до його складу».

Під час засідання СПО об’єднань профспілок обговорено також питання «Інформація щодо зміни Граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги». Свої пояснення присутнім давали представники «Укртелекому». Вони також відповіли на багато чисельні запитання членів СПО.

Прес-центр ФПУ.

zas zas1 zas2

Posted by info