Збільшення військового збору до 3% та зміни строків подання звітності відкладаються!

На початку травня нардепи мали б прийняти за основу і в цілому законопроєкт №7311 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо окремих податків і зборів у період воєнного, надзвичайного стану”. За повідомленням Я. Железняка у його Телеграм-каналі, цього не відбудеться. Наразі немає єдиної точки зору щодо необхідності впровадження норм цього проєкту Закону.
Нагадаємо, що законопроєктом пропонувалися одні з важливих змін до ПКУ та МКУ:
1.) Збільшити розмір військового збору з 1,5% до 3%. При цьому пропонується тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, звільнити від оподаткування військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення працівників правоохоронних органів, військовослужбовців та працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та інших осіб на період їх безпосередньої участі в здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації;
2.) Відновити перебіг строків, визначених ПКУ та зупинених на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану, зокрема в частині дотримання строків подання звітності.

Posted by info