Лісогосподарські підприємства відіграють в громадах бюджетоутворюючу роль ВІДЕО

Два лісгоспи, що функціонують на теренах Камінь-Каширського району, за минулий рік сплатили податків до бюджетів різних рівнів у сумі більше 28 мільйонів гривень. Зокрема, державне підприємство “Камінь-Каширськагроліс”, в якому працює 144 працівника, за минулий рік сплатило 12 млн 125 тис грн. (До держбюджету — 5 млн 55 тис. грн, місцевого — 3 млн 514 тис. грн., єдиного соціального внеску — 3 млн 555 тис грн.)

Колектив державного підприємства «Камінь-Каширське лісове господарство», де працює 185 людей, сплатив 16 млн 282 тис грн. (До державного бюджету спрямовано 3 млн 769 тис грн., місцевого – 8 млн 356 тис грн. Єдиного соціального внеску сплачено 4 млн 157 тис грн.)

Лісогосподарські підприємства в житті району продовжують відігравати бюджетоутворюючу роль. Окрім цього, місцеві жителі часто користуються тимчасовим працевлаштуванням в лісгоспах. Дехто з них залишається працювати. За словами директора Волинського обласного центру зайнятості Романа Романюка, галузь лісового господарства є однією з престижних, авторитетних і на хорошому рівні фінансування. “До того ж є непоганий розмір заробітної плати. Показник дев’ять тисяч – це досить хороша зарплата. Особливо у віддалених районах і особливо – для молоді”, — у підсумку теми про працевлаштування відзначив посадовець.

Тож про те, як діяльність лісгоспів сприяє зміцненню економіки району, працевлаштуванню місцевого населення, а також, зокрема, як про свою роботу висловлюються молоді працівники – з перших вуст…

Прес-служба ДП “Камінь-Каширськагроліс”

 

Posted by info