Профспілчани області готуються до відзначення Міжнародного Дня охорони праці

профУ зв’язку з цим днями Федерація Профспілок Волинської області провела захід, де було розглянуто організаційні питання щодо відзначення цього дня. Також на кінець квітня виповниться 100 років з дня створення технічної інспекції праці профспілок Волині. Тому на захід було запрошено ветеранів технічної інспекції профспілок. Голова Федерації Профспілок Волині Іванна Дубинка-Філозоф привітала технічних інспекторів з ювілейною датою, що наближається, подякувала їм за вагому роботу, за час і зусилля, які вони присвячували під час виконання своїх обов’язків, побажала їм міцного здоров’я, миру та довголіття. А тих, хто не повернувся  додому зі своїх робочих місць свого часу, учасники зустрічі вшанували хвилиною мовчання.

Присутні обмінялися думками, досвідом, пригадали трудові роки. Як підсумувала Іванна Анатоліївна, тільки разом, тримаючись одне одного, профспілчани зможуть досягнути поставлених цілей, завдань, одне з яких, власне, пов’язане з охороною праці, безпекою на робочих місцях. Більше того, коли це завдання числиться серед важливих і першочергових на державному рівні.

Як розповів технічний інспектор праці Федерації Профспілок Волинської області Кузьма Іванов, на сьогодні в області проживає 19 технічних інспекторів. І усі вони, як і ті, кого, на превеликий жаль вже немає серед живих, заслуговують на велику вдячність, повагу і шану, — підкреслив він. “Сьогоднішня зустріч спрямована на те, аби зустрітися з ветеранами, вкотре висловити їм слова вдячності і обговорити спільно з ними усі організаційні питання як щодо відзначення Міжнародного дня охорони праці, так і ті, котрі  Федерація профспілок області в цьому напрямку має покращувати, зокрема через активізацію громадського контролю за станом охорони праці через представників управління, комісії, громадських інспекторів праці”, — зазначив Кузьма Никифорович. Адже згідно з постановою Президії Федерації Профспілок України, що була прийнята 28 лютого 2013 року, технічна інспекція праці перейшла на рівень здійснення громадського контролю за станом охорони праці.

Від Управління Держпраці у Волинській області участь у заході взяв завідувач сектору експертизи умов праці Віталій Кондратюк.

Довідково: 17 червня 1918 року було прийнято Декрет про створення інспекції праці, яка здійснювала нагляд та контроль за втілення декретів та законодавчих актів. Тим же декретом Наркомат було зобов’язано вжити невідкладних заходів щодо організації технічного нагляду за паровими котлами. Дещо пізніше було створено Технічну інспекцію з спеціалістів-інженерів, які співпрацювали з інспекторами праці, але проводили самостійні перевірки.

Прес-центр ФПО 

dfgrf

ghvnj jhkj 7ui hjmkhj bhnjh vgbnhg проф

 

 

Posted by info