Об’єднані громади і профспілки. Вчимося жити разом.

P1230124Село Радовичі на Волині. Ошатні хати, засніжені двори, дерев’яний сільський храм в центрі і шикарний клуб з модним 3D кінотеатром, затишною бібліотекою і привітними працівниками… Саме сюди 22 лютого профспілка працівників соціальної сфери області спільно з навчально-методичним центром профспілок Волині запросили на навчання керівників об’єднаних громад та голів профкомів галузі. Тема семінару- «Захист прав працівників та збереження профспілкових організацій в умовах децентралізації влади в об’єднаних територіальних громадах. Мотивація профчленства».

Атмосфера сприяла відвертій розмові про проблеми входження профспілок соцсфери в життя новоутворених громад. Як не втратити профспілкове членство, як зберегти значимість профспілки в громадах – про це говорили і голова обласної профспілки Галина Микитюк і турійський селищний голова Олексій Безсмертний і голова первинки з Володимира-Волинського Людмила Шинкарук. До дискусії доєдналися і інші голови громад і профспілкові лідери.

Як замотивувати членів профспілки дорожити своїм членством, як зробити первинку центром життя громади, – про це дискутували учасники семінару під час тренінгу, проведеного директором навчального центру профспілок Волинської області Галиною Даниленко. Завершили захід переглядом 3D фільму.

Галина Микитюк, голова обласної профспілки працівників соціальної сфери

P1230121 P1230124

Posted by info