ПРОФСПІЛКОВА СОЦІАЛЬНА КАРТА. Як вимагає час та очікування людини праці

jhjАктуальні та гострі питання підвищення соціально-економічного захисту членів профспілок обговорено 15 грудня під час засідання Робочої групи, яка створена розпорядженням Голови ФПУ з метою вивчення інструментів мотивації профспілкового членства та підвищення рівня соціального захисту.

Вів засідання керівник Робочої групи, заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко.

Під час заходу відбулась презентація стану впровадження Соціальної картки серед членів профспілок.

Нагадаємо, що на виконання Постанови Президії ФПУ від 30 вересня 2016 року «Про співпрацю Федерації профспілок України з ТОВ «Центр соціальних послуг» з використанням Соціальної картки члена профспілки між ФПУ та ТОВ «ЦСП» підписано угоду та розпочато роботу у сфері надання соціальних послуг на базі іменної багатофункціональної картки членів профспілкових організацій, що входять до складу ФПУ. Метою Угоди було визначено співпраця сторін з надання своєчасних, гарантованих та кваліфікованих послуг у зручний спосіб та на вигідних умовах за допомогою Соціальної картки члена профспілки.

Завдяки Соціальній картці кожен її власник (член профспілки) може отримати необхідні послуги та спеціальні дисконтні умови, в тому числі, у разі виникнення конфліктної ситуації, юридичної, інформаційної, консультативної допомоги для захисту від порушення роботодавцями, органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими особами трудових і соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки.

У своєму виступі Володимир Саєнко зазначив, що профспілкова соціальна картка – це вимога часу. Ми маємо широко та ефективно інформувати членів профспілок про її переваги, мотивувати їх використовувати картку як надійний та якісний інструмент захисту соціальних, економічних, правових інтересів людини праці. Не можна примушувати використовувати цю картку зверху, підкреслив він. У членів профспілок має бути  повна та всебічна інформація про те, що вона їм дає, що вони можуть мати з її допомогою. Вибір на користь такого ефективного інструменту соціально-економічного захисту має бути свідомим та добровільним. Саме така профспілкова картка, безумовно, допоможе додаткової мотивації профспілкового членства.

Під час засідання відбулась зацікавлена, жвава та конструктивна дискусія щодо підвищення ефективності        використання  профспілкової соціальної картки.

Прес-центр ФПУ

fg hhh jhj

Posted by info