Щодо семінар-наради

Інформація про семінар-нараду

з питань діяльності профспілкових організацій в умовах децентралізації влади і створення нових об’єднаних територіальних громад для голів первинних профспілкових організацій соціальної сфери Волинської області

29 березня 2017 року

29 березня 2017 року на базі Навчально-методичного центру профспілок Волинської області відбулась семінар-нарада з головами первинних профспілкових організацій соціальної сфери області з питань діяльності профспілкових організацій в умовах децентралізації влади і створення нових об’єднаних територіальних громад.

З вступним словом виступила голова Волинської обласної Профспілки працівників соціальної сфери України Микитюк Г.П, яка наголосила, що одним з головних напрямів в роботі є навчання профспілкового активу, оскільки формування професійного кадрового потенціалу профспілок є запорукою їх подальшої системної роботи по зміцненню профспілкового руху.

Децентралізація влади, яка нині активно здійснюється у Волинській області та створення об’єднаних територіальних громад, несуть виклики і для діяльності профспілкових організацій, які діють на території такої громади.

Головним із них є збереження галузевого принципу побудови профспілкових організацій.

Профспілковцям необхідно працювати в новостворених територіальних громадах, з керівниками громад та головами первинок з питань збереження галузевого принципу формування профорганізацій.

До розмови запросили фахівців-науковців, що займаються проблематикою соціальної роботи, як виду професійної допомоги окремій особистості.

Бундак О.А. – кандидат історичних наук, доцент кафедри Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна» виступила з темою «Соціальна робота, як вид професійної допомоги окремій особистості».

Тривала дискусія зав’язалась у голів профкомів з експертом по фінансуванню громад Василем Громом, оскільки територіальна реформа спричинила звільнення частини фахівців установ соціальної сфери.

Директор НМЦ профспілок Галина Даниленко представила правову платформу діяльності профспілок галузі.

Проблеми охорони праці обговорювались з завідувачем сектору юридичного забезпечення управління праці області Сергієм Соколовим .

Голова первинної профспілкової організації територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Горохівської РДА Подмовська Г.Л презентувала матеріали конкурсу, які були подані Центральній Раді на галузевий огляд – конкурс первинних профспілкових організацій, в якому первинна профспілкова організація зайняла I місце.

Оскільки голови первинок є одночасно і організаторами масових заходів в своїх колективах , їм була організована щира і душевна зустріч з народним артистом України , людиною, шанованою за талант і відданість краю – Василем Чепелюком.

Презентована книга його пісень «Вогонь прадавнього роду», стала гарною несподіванкою і приємним подарунком усім учасникам семінару.

Голова Волинської обласної організації  профспілки працівників соціальної сфери України Г.П.Микитюк

Posted by info