Лісова галузь: Люди цінують хорошу роботу!

будинок 9У профспілчан та керівництва лісової галузі Волині  спільні завдання – створення на підприємствах належних та безпечних умов праці. Тож є закономірним, що люди цінують свою роботу. Cередній рівень заробітної плати працівників галузі на сьогодні по області становить майже 7000 гривень! 

Цьогоріч зима, порівняно з попередніми роками, радує снігом, морозами. Однак робітникам штатних бригад при лісопідприємствах за таких погодніх умов складно працювати. Будиночки для обігріву, як елемент забезпечення належних умов праці в осінньо-зимовий період, відіграють велику допомогу. Адже є можливість у будь-який час зігрітися, зварити чаю, пообідати чи просто відпочити…
Створення належних і безпечних умов праці серед завдань у колективах Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства і обласній організації Профспілки працівників лісової галузі щороку числиться пріоритетним. Тому на лісопідприємствах  області дбають про те, аби забезпечити  робітників штатних бригад на зимовий період усім необхідним, в тому числі – відповідним захисним, теплим спецодягом. Варто зазначити, що загалом на фінансування заходів з охорони праці підприємствами ВОУЛМГ освоєно понад 4,5 млн. грн.! Тож закономірно, що люди сьогодні цінують свою роботу. Це підтверджує той факт, що в окремих штатних бригадах при лісопідприємствах працюють і родинні династії. Приміром, у Боровненському лісництві ДП СЛАП “Камінь-Каширськагроліс” лісорубами довгий час працюють рідні брати – Анатолій і Сергій Ревуцькі. Майстром у цьому ж лісництві працює і їхній батько Іван Євлінович, за плечима у якого більше тридцяти семи років лісівного стажу.
Як розповідають рідні брати, хороша робота у селі — на вагу золота, адже взагалі важко в теперішній час заробити копійку для прожиття. “Тому лісгоспи виручають, — зазначають голови сімей. — Маємо і добру зарплату, і все необхідне для роботи”.
І Анатолій, і Сергій мають посвідчення вальників лісу VI розряду, що є дуже важливо у повсякденній роботі, позаяк вона пов’язана з підвищеною небезпекою і вимагає професійних знань та вмінь. Втім один із братів, Анатолій, ще й здобуває кваліфікацію лісівника – бажає продовжити лісівну справу батька…

Прес-центр Федерації Профспілок Волинської області.

 

будинок 9 IMG_9963 IMG_9962 будинок12 будинок11 будинок9gfgf

 

Posted by info