150 годин профспілкового мовлення в телепросторі Волині

20160905_184952Протягом 14 років, кожного першого понеділка місяця, число в число на телеканалі Волинської телекомпанії «Аверс» виходить передача «Захищеність» – спільний соціальний проект телекомпанії та навчально-методичного центру профспілок. За 14 років – 150 випусків програми вийшли в ефір, більше 200 експертів відповідали на питання телеглядачів з проблем діяльності профспілок, роз’яснювали трудові права найманих працівників, законодавство про охорону праці, переваги від укладення колективних договорів. Про що тільки не йшлося в програмах, «Захищеності» – про корпоративну культуру профспілкового лідера, психологічні аспекти трудових середовищ. Протягом однієї години в ефірі експерти встигають відповісти на 20-30 питань заданих глядачами.

Але, головна тема, яка проходить через всі передачі прямо, чи опосередковано це тема профспілки, як захисника, як гаранта трудових прав, як страхової компанії, де застрахована праця найманих працівників.

У вересні цього року на програму в якості експерта була запрошена суддя Луцького міськрайонного суду Людмила Присяжнюк. Скажемо відверто – досі наші судді не були частими гостями телевізійних студій. Але тема «Розгляд трудових конфліктів в судах» не залишила байдужими телеглядачів і питань в прямий ефір було чималенько. Одне засмучує – за останні роки представники профспілок не представляли інтересів членів профспілки в судах. Це навело на роздуми про необхідність навчання профспілкових лідерів процедурі захисту в судах. Такий семінар планується провести найближчим часом в залі судових засідань міськрайонного суду методом ділової гри. Що з того вийде – викладемо в новинних блоках.

Директор НМЦ профспілок,  Галина Даниленко.

Posted by info