ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Негайно обговорити найгостріші проблеми нафтопереробної галузі та визначити шляхи їх вирішення!

kkЦентральна рада Профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України повторно звернулась до Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігора Насалика у зв’язку з невиконанням з боку Міненерговугілля пункту 5 Протокольного доручення за підсумками наради, що відбулася у Міненерговугілля 16 червня 2016 року з представниками галузевих всеукраїнських профспілок та об’єднань організацій роботодавців з питання презентації Плану пріоритетних дій Уряду на 2016 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України, в частині пріоритетних напрямів діяльності паливно-енергетичного комплексу.

У ході наради, зазначається у листі, Профспілкою висловлено категоричну незгоду з позицією Міненерговугілля стосовно відсторонення Міністерства від вирішення проблемних питань, пов’язаних з господарською діяльністю ПАТ «Одеський нафтопереробний завод» та ТОВ «Енергія і газ України» м. Одеса, посилаючись на те, що «щодо зазначених Товариств Міненерговугілля не здійснює управління корпоративними правами держави».

Така заява щонайменше є такою, що не відповідає дійсності, з огляду на те, що неправосудним рішенням Приморського районного суду м. Одеси надано дозвіл на передачу всього нерухомого майна та земельної ділянки Одеського нафтопереробного заводу, на яке в квітні 2014 року Печерським райсудом Києва накладено арешт, а також ТОВ «Енергія і газ України», на відповідальне зберігання та в оперативне управління державі в особі ДП «Укртранснафтопродукт», що перебуває у безпосередньому управлінні Міненерговугілля.

Так зване «оперативне управління держави» в особі ДП «Укртранснафтопродукт» призвело до фактичного банкрутства нафтопереробного заводу, який до теперішнього часу виробничу діяльність так і не відновив. Працівники не отримують заробітну плату з серпня 2014 року. На сьогодні загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати на підприємстві становить більше 50 млн. грн.

Міністерством не надано відповідь на звернення Профспілки від 09.06.2016 № 172-02 та від 05.08.2016 № 234-02 стосовно поновлення активної господарської діяльності ПАТ «Одеський нафтопереробний завод», забезпечення безперебійної діяльності ТОВ «Енергія і газ України», проведення службового розслідування діяльності керівництва ДП «Укртранснафтопродукт» та притягнення до відповідальності посадових осіб цього підприємства, винних у допущенні порушень чинних технічних регламентів при проведенні ремонтних робіт на нафтопереробному заводі та перешкоджанні профспілковим органам у статутній діяльності, а також про проведення зустрічі з метою обговорення зазначених вище питань.

Враховуючи зазначене профспілки наполягають на проведенні у найкоротший термін зустрічі представників Профспілки хімнафтохімпрому з міністром та відповідальними працівниками Міненерговугілля для обговорення найгостріших проблем нафтопереробної галузі та визначення шляхів їх вирішення», – говориться у зверненні.

 Прес-центр ФПУ

Posted by info