VII звітно-виборна конференція Федерації профспілок Волині. ФОТО-ВІДЕОЗВІТ

         Зважаючи на ситуацію в країні, регіоні та дотримуючись карантинних заходів, Федерація профспілок Волинської області 05 серпня 2020 року провела VII звітно-виборну конференцію.  Участь у засіданні, що відбулося в приміщенні Ківерцівського будинку культури ім.М.П. Ковальова, взяли  65 делегатів-членів профспілок – голів обласних профпілкових організацій, голів районних комітетів, голів профкомів, профспілкових активістів. Серед запрошених також були голова Волинської обласної ради Ірина Вахович, заступник голови Федерації Профспілок України Євген Драп’ятий, начальник Відділення НСПП в області Володимир Демидюк, начальник управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Волинській області Сергій Ющак, начальник управління економічного розвитку та торівлі облдержадміністрації Сергій Халецький та заступник начальника управління Андрій Ткачук.

Про діяльність Ради профспілок Волинської області за період від травня 2015 року по травень 2020 року доповіла  голова  Федерації профспілок Волині Іванна Дубинка-Філозоф.  Вона детально розповіла про те, над чим працювали профспілки упродовж цих років, зокрема про участь в акціях Всеукраїнського та районного рівнів, про роботу в напрямку безпеки праці, та навіть, не зважаючи на непростий для країни час, – охорони здоров’я працівників. Та чи не найголовніше для часу, в якому нині живемо, те, що вдалося подбати про працівників на підприємствах шляхом збереження їх на місцях та забезпечення їм заробітної плати  у період карантину.

Заслухавши інформацію, добре слово підтримки в адресу профспілчан сказала голова Волинської обласної ради Ірина Вахович.  «Я добре знаю, що ви відстоювали підняття рівня мінімальних заробітних плат, тарифів на газ та енергоносії, що було дуже важливо. Оскільки всі податки підприємці сплачують, виходячи від розміру  мінімальної заробітної плати,  то той стрибок, який був завдячуючи безпосередньо і вам, дозволив наповнити багато бюджетів.

Багато профспілки зробили через центр зайнятості, щоб подбати про найманих працівників, зокрема у плані забезпечення їх заробітними  платами  на підприємствах, які зупинили свої роботу під час карантину. Для Волинської області ця сума значиться у розмірі 100 мільйонів гривень, які й сьогодні через центр зайнятості розподіляються  на ці потреби.

– Ви – найчисельніша громадська організація в Україні, а тому – велика сила, –  зауважила Ірина Вахович.  –  Тому бажаю вам подальшої плідної роботи в тих напрямках, які ведете.

Було заслухано звіт ревізійної комісії Федерації Профспілок Волинської області, яка, до речі, не виявила порушень за звітний період, окремих голів обласних організацій, районних комітетів та голів профкомів.

Зважаючи на результативну роботу впродовж 5 років Федерації Профспілок Волині, кандидатуру її діючої голови  Іванни Анатоліївни Дубинки-Філозоф одноголосно було запропоновано і прийнято на  наступний звітно-виборний період.  Період, який, за словами заступника голови ФПУ Євгена Драп’ятого, теж має бути не менш активним. «Адже, –  як з приємністю зазначив Євген Михайлович перед присутніми на засіданні, –  завдячуючи нашим спільним зусиллям та беручи участь в акціях різних рівнів, ми досягнули призупинення дії 18-ти законопроєктів, які так чи інакше порушують конституційні права працюючих людей».

Він побажав для профспілкового активу Волині подальших успіхів у роботі, заради захисту прав працюючої людини та зміцнення авторитету Профспілки не лише в Україні, а й досягнення нею рівня європейських країн.

Прес-центр Федерації профспілок Волинської області.

Posted by info