В ЄДНОСТІ – НАША СИЛА. Спільна справа – відстояти профспілковий Трудовий кодекс

Б1

 

 

Профспілки мають проявити активність, рішучість та консолідовану солідарність у боротьбі проти намагань звузити законні трудові права та інтереси людини праці, за ухвалення саме профспілкового (народного) Трудового кодексу. На цьому наголошували учасники семінару-наради щодо просування профспілкового проекту Трудового кодексу в членських організація, трудових колективах та первинних  профспілкових організаціях, а також з інших питань правового захисту.

 Семінар організовано Департаментом правового захисту апарату ФПУ. У нараді взяли участь правові (головні правові) інспектори праці та спеціалісти з правових питань, юрисконсульти членських організацій ФПУ, на яких покладено функції правового захисту, працівники департаменту правового захисту, департаменту охорони праці, департаменту з питань бюджету та оплати праці, Прес-центру ФПУ.

Перед учасниками наради виступив Голова СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий. Профспілковий лідер проінформував про ситуацію з розробкою нового трудового законодавства, ролі  завдань та дій  ФПУ, її членських організацій щодо недопущення порушень конституційних, соціальних та трудових прав працівників. Голова ФПУ зазначив, що профспілки мають бути готові до будь-яких поворотів у ситуації з прийняттям нових законодавчих актів у сфері праці.  Він наголосив: профспілки мають у своєму арсеналі багато різноманітних заходів впливу – від соціального діалогу до масових акцій протесту. І будуть використовувати їх в залежності від розвитку ситуації. Відеозапис виступу Григорія Осового можна переглянути тут: https://www.facebook.com/fpsu.administration/

З інформацією про профспілковий проект Трудового кодексу України,: спрямування на посилення захисту прав працівників і певний компроміс з роботодавцями, Питання оплати праці в Державному бюджеті України на 2020 рік та в проекті Трудового кодексу України, Питання охорони праці в проекті Трудового кодексу України виступили керівник Департаменту правового захисту апарату ФПУ Дмитро Лях, заступник керівника та завідувач відділу цього Департаменту Ірина Тубелець та Ірина Орловська, завідувач відділу з питань оплати праці Департаменту бюджету та оплати праці апарату ФПУ Ірина Живолуп, завідувач відділу технічної інспекції праці департаменту охорони праці апарату ФПУ Тетяна Горюн.        Під час наради відбулась жвава, іноді гаряча дискусія навколо актуального питання нового трудового законодавства. Наприклад, про позицію  Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України проінформував заступник голови Профспілки Олександр Рябко. Відеозапис його виступу можна переглянути тут. https://www.facebook.com/fpsu.administration/

Учасники семінару-наради під час обговорення висловили свої конкретні та ділові пропозиції щодо подальших дій профспілок у складної ситуації навколо змін у законодавстві у сфері праці.

Прес-центр ФПУ

 Б2

 

Б3

Б4

 

Б5

 

Б6 

Posted by info