Мирна акція протесту – на захист свого ж авторитету!

Вчора, 8 лютого, волинські лісівники провели мирну акцію під стінами Волинської обласної ради. Захід був спрямований з метою скинути з себе гострі, неаргументовані обвинувачення у злодійствах, корумпованості й отримати зрештою можливість спокійно працювати на благо галузі.

Голова обласної організації профспілки працівників лісового господарства України Павло Матіюк зазначає, що людям увірвався терпець і вони були змушені підняти свій голос у свій же захист.

— Остаточно призвела до цього позиція депутатів обласної ради, особливо представників партії «Свобода», під час сесії 2 лютого цього року, – розповідає Павло Миколайович. —  Коли роботу всієї галузі, де працює майже 3000 людей, перший заступник голови облради Олександр Пирожик назвав незадовільною, не взявши до уваги при цьому офіційні показники діяльності підприємств.  У інтернетному просторі шириться неправдива й образлива інформація про те, що, начебто, кожен четвертий лісівник Волині — порушник і т.д.  Я ж переконаний, що неправильно на основі чуток давати негативну оцінку роботі колективу лісівників. Такі звинувачення нас пригнічують,  не дають спокою, тому,  вийшовши на мирну акцію протесту, бажаємо заявити зовсім протилежне, що ми з усіх сил  намагаємося працювати результативно. Тому закономірним є те, що маємо успіхи і  гідну заробітну плату, середній рівень якої сьогодні по області становить майже 7000 грн. Разом з тим підприємства вчасно сплачують у  бюджети різних рівнів податки.

У контексті вищеперерахованого нагадаю і те, що минулоріч, вперше за роки моєї роботи, в рамках профспілкової програми оздоровилося більше 350 працівників галузі та близько сотні їхніх дітей.  А у еквівалентні працюючих – це більше 10-ти відсотків!

Того дня мітингувальники  зустрілися з Олександром Пирожиком, який вийшов до них. На численні запитання він заявив, що особисто не робить конкретних звинувачень, а обґрунтування та висновки базує на відповідях Державної екологічної інспекції в області. Та все ж запросив до себе в кабінет на розмову ініціативну групу, до складу якої увійшли Павло Матіюк, голова Волинської обласної організації Товариства лісівників України Борис Бабеляс та працівники лісгоспів. Під час цієї зустрічі Олександрові Пирожику було передано відповідне звернення, завірене підписами профспілкових активістів  (текст звернення – нижче). Звернення з подібним змістом у свій захист ативісти надіслали також  в Міністерство аграрної політики та продовольства України та Держлісагентство.

Лісівники Волині, як представники могутньої державотворчої галузі, не бажають аби чиїсь політичні та інші різні амбіції  дестабілізували їхню роботу в такий складний для країни та всіх нас час. Відтак стають на свій же захист!

Прес-центр Федерації профспілок Волинської області.

лист-1-ст

лист-2

лист-3

лист-4-ст

DSC_0474 DSC_0435 (1)

image-0-02-05-8d52a02d0ad362326e693eda2dadb549640fc60b73025ca7f231bbbb2548c586-V image-0-02-05-86eefb496d0e16f8d0b71c1d2d2526bda7cb092a0014b6ff16ffc9eae7763625-V

df jkj

lk;lk lj

jhjh ;lk;

 

 

 

 

Posted by info