ЗВЕРНЕННЯ Президії Федерації професійних спілок України до членів профспілок з нагоди Дня міжнародної солідарності трудящих – 1 Травня

flaДень міжнародної солідарності трудящих відзначається у світі уже понад 120 років. Першотравень є днем солідарності трудящих у боротьбі за свої права, гідну працю та взаємну підтримку в прагненні жити в мирному, демократичному суспільстві.

Федерація профспілок України – наймасовіша громадська організація, яка представляє і захищає на національному рівні трудові, соціально-економічні права працівників усіх сфер економіки, дотримання владою та роботодавцями конституційних прав і свобод громадян. Вона активно й послідовно виступає за розбудову України на засадах солідарності, рівності, соціальної справедливості та демократії, за стійке економічне зростання, повну зайнятість, якісні робочі місця, справедливу оплату праці,  розширення робітничої демократії, відновлення повноцінного соціального діалогу на всіх рівнях.

Федерація профспілок України підтримує курс на впровадження в нашій країні європейських стандартів життя, кардинальне підвищення розмірів основних державних соціальних стандартів та гарантій задля скорочення  соціальної нерівності,  збереження і розвитку нашої незалежної суверенної держави.

Тільки спільними зусиллями можна забезпечити дотримання конституційних прав громадян України на гідну працю, житло, достойну заробітну плату. Працююча людина не повинна бути бідною.

Закликаємо вас, дорогі спілчани, усіх, кому не байдужа власна доля, майбутнє наших дітей і онуків, хто вболіває за цілісність та незалежність України, незважаючи на різні політичні та релігійні переконання, взяти активну участь у профспілкових заходах, присвячених Дню міжнародної солідарності трудящих, під гаслом: «Профспілки – за гідне життя та  дотримання прав трудящих!».

Певні, що ваша наполегливість і принциповість в обстоюванні соціальних стандартів життя буде запорукою нових вагомих звершень і надалі  сприятиме зміцненню авторитету профспілкового руху в Україні.

Нехай щедре тепло весняних травневих днів наповнить вас натхненням і оптимізмом, подарує бадьорий, радісний настрій і додасть сил для нових звершень у ствердженні ідеалів добра і справедливості.

Здоров’я та  щастя вам і вашим родинам, миру та злагоди, впевненості у власних силах, принциповості у відстоюванні трудових, соціально-економічних прав та інтересів на благо людини праці та України!

Вітаємо вас зі святом весни, праці, солідарності і єднання!

Posted by info