Рішуче “Ні” – наступу на права громадян!

Сьогодні, 30 червня 2020 року, у м. Луцьк на Київському майдані, біля будівлі обласної ради та адміністрації відбулася Всеукраїнська профспілкова попереджувальна протестна акція, мета якої –  не допустити прийняття законопроєктів, які порушують права працівників, а також відкликати з посади голову комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галину Третьякову.

Слід зауважити, що акція протесту була проведена з дотриманням усіх умов карантину. Представники галузевих обкомів, райкомів, міськкомів профспілок, прості небайдужі до свого майбутнього люди –  в межах дозволеної кількості, в масках, із засобами індивідуального захисту та, перебуваючи  на безпечній відстані один від одного, висловили свій протест про наболіле.

З конкретними вимогами від чисельного багатогалузевого профспілкового активу краю виступила голова Федерацї профспілок області Іванна Дубинка-Філозоф.

Під час акції учасники провели флеш-моб, яким висловили свою тверду профспілкову позицію, публічно розірвавши на шматки надруковані примірники законопроєкту №2681 та викинувши їх, як непотріб, у смітники.

Профспілкові ініціативи та пропозиції в рамках бачення подальшого розвитку галузей, захисту інтересів своїх працівників, у відповідях на запитання журналістів та під час інтерв’ю розповіли голова Федерації профспілок Волині Іванна Дубинка-Філозоф, а також окремі голови обласних профспілкових організацій.

– Я впевнена, – висловила сподівання Іванна Анатоліївна, – що солідарною з нашим сьогоднішнім викликом та протестом є кожна волинська сім’я. Адже якщо до нині профспілка ще мала можливість і право захищати людину праці та її інтереси, то цей антинародний законопроєкт шляхом знищення профспілок забере і це право.

Особливо негативну реакцію серед жителів краю викликали висловлювання нардепки Галини Третьякової щодо неповноцінних дітей.

«Ми просто шоковані словами голови профільного комітету Верховної Ради України Галини Третьякової, — розповідають учасники акції. – Заходи, які вона пропонує для нормалізації економіки, та її висловлювання не піддаються ніякій логіці. Зокрема пані Третьякова каже, що “в українців багато прав, тому їх потрібно обмежити».  І це при тому, коли вона ж очолює комітет соціальної політики! А що сказати про  “стерилізаці. жінок без вищої освіти, через що,  так би мовити, у бідних сім’ях народжуються діти низької якості…?” Ці слова просто шокують. Більше того, як вважають профспілчани, такі заяви вказують на шлях до розвалу країни.

Профспілки вважають за вкрай необхідне звернутися до депутатських фракцій та груп Верховної Ради України, народних депутатів, зокрема ініціаторів законопроєкту №2681 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)», щодо недопущення його розгляду у Верховній Раді України як такого, що порушує Конституцію та закони України, норми міжнародних актів,  спрямовані на обмеження конституційних прав громадян і профспілок.

ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК:

1. Зупинити подальше просування Урядом антисоціального закону про працю, який порушує права громадян.

2. Відкликати з Верховної Ради України антипрофспілковий депутатський законопроект №2681 від «слуг народу». Профспілкову реформу проводити лише за участі самих профспілок.

3. Вилучити з законопроекту №2275 статтю щодо позбавлення прав профспілок і роботодавців на рівне представництво інтересів застрахованих осіб у фондах соціального страхування.

4. Відкликати з посади голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галину Третьякову за проведення антисоціальної політики та антигуманну позицію по відношенню до громадян України.

5. Відновити діяльність на робочих місцях і надати фінансову та матеріальну підтримку працівникам, які потерпають в умовах економічної кризи, викликаної поширенням короно вірусної інфекції.

Прес-центр ФПО. 

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posted by info