Голова ФПУ Григорій Осовий бере участь у 14-му засіданні Виконкому ПЄРР

84347620-0cd1-4d9d-89aa-2f3e1fc7db09

 

Голова ФПУ Григорій Осовий перебуває з робочим візитом у Брюсселі, де бере участь у 14-му засіданні Виконавчого комітету Пан’європейської регіональної ради Міжнародної конфедерації профспілок. Нагадаємо, що ПЄРР є європейською регіональною організацією МКП, до її складу входять 90 національних профоб’єднань з країн Європи, які є членами МКП. Григорій Осовий є титулярним членом Виконавчого комітету ПЄРР.

 

Сьогоднішнє засідання є надзвичайно важливим, адже проходить воно напередодні 4-ої Генеральної асамблеї ПЄРР, що відбудеться вже в грудні цього року, на якій будуть визначені пріоритети діяльності організації на наступні чотири роки та обрано новий склад керівних органів.

 

Саме обговоренню ролі та місця ПЄРР в сучасних умовах з врахуванням поточних та очікуваних тенденцій в регіоні й присвячені основні дискусії на засіданні Виконавчого комітету. Члени Виконкому обговорять зміни до Статуту ПЄРР, перший проект програмного документу Асамблеї, який став результатом дискусій, що відбулися на Літній школі ПЄРР в липні цього року та враховує пріоритети МКП та Європейської конфедерації профспілок.

 

Першочерговими в діяльності ПЄРР на 2020-2023 рр. пропонується визначити такі сфери:

–  Мир, демократія і права в Європі та Центральній Азії;

–  Регулювання економічної влади: заробітна плата, соціальний захист, реальний соціальний діалог і колективні переговори та просування профспілкових цінностей;

–  Глобальні зрушення: справедливий перехід, сталий розвиток і інвестиції в людей;

–  Рівність: боротьба з ростом нерівності в численних проявах, гендерна нерівність, нерівність в оплаті праці та соціальному захисті, податкова політика, міграція в Європі

–  Органайзинг і організаційний розвиток.

e044e53c-c586-403f-85b1-2d862e934f45

Прес-центр ФПУ

Posted by info