Профспілки – за «Безпечне та здорове майбутнє праці!»

Щороку 28 квітня відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 у нашій країні відзначають День охорони праці. Цьогоріч Україна долучилася до ініціативи Міжнародної організації праці провести заходи до Всесвітнього дня безпеки та гігієни праці під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці». У зв’язку з цим Федерація профспілок області провела урочисті збори, під час яких було вшановано кращих виробниичників, ветеранів та спеціалістів з охорони праці, які своєю багаторічною працею зробили внесок у стан промислової безпеки та охорони праці на підприємствах області. Захід відбувся  за участі й посадових осіб Управління Держпраці у Волинській області, ДП «Волинський ЕТЦ», управління ВД ФСС України у Волинській області та Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців.

Хвилиною мовчання Голова Федерації профспілок Волині Іванна Дубинка-Філозоф запросила вшанувати тих, хто не повернувся з роботи додому, тих інспкторів праці та представників органів державного нагляду за охороною праці, яких сьогодні вже немає серед нас.

— Охорона праці є невід’ємною складовою забезпечення гармонійного розвитку суспільства, а збереження здоров’я та життя працівників залежить від кожного, хто бере участь у трудовій діяльності та промислової безпеки, — наголосила Іванна Анатоліївна у своєму виступі. — Тому важливо пам’ятати, що дотримання законодавствва у сфері охорони праці у суспільстві стане запорукою збереження здоров’я працівників та найціннішого людського життя. За статистичними даними у Волинській області протягом останніх 10 років спостерігається тенденція до зниження виробничого травматизму та летальних випадків. Втім, життя непередбачуване і його безпека залежить від кожного з нас.

Користуючись нагодою, Голова Федерації профспілок області зауважила про те, що цьогоріч Міжнародна організація праці відзначає свій 100-річний ювілей і символічно підбиває підсумки багаторічної діяльності спрямованої на гарантійний розвиток усіх напрямів цієї сфери, будує плани на майбутнє. Профспілки Волині підтримують Звернення Оргкомітету в реалізації спільних зусиль щодо забезпечення конституційного права громадян на гідні умови праці та закликають всіх громадян долучитися до впровадження заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні.

По завершенні виступу Іванна Анатоліївна вручила нагороди ветеранам. Відтак, зокрема, за багаторічну і активну роботу у справі створення безпечних умов праці на виробництві, з нагоди відзначення Дня охорони праці в Україні та у зв’язку з особистим ювілеєм нагороджено Почесною грамотою Федерації профспілок Волинської області ветерана органів державного нагляду за охороною праці Констанкевича Мирослава Дмитровича.

Почесною грамотою Федерації профспілок Волинської області за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну співпрацю з профспілками та органами місцевого самоврядування і з нагоди Дня охорони праці в Україні нагороджено заступника директора Нововолинського госпрозрахункового ринку, члена профкому Штенька Леоніда Олексійовича.

За багаторічну роботу у сфері охорони праці та з нагоди Дня охорони праці в Україні оголошено Подяки Федерації профспілок Волинської області ветеранам технічної інспекції праці та органів державного нагляду за охороною праці: Сігарьову Івану Антоновичу, Чуприні Володимиру Антоновичу, Шестакову Анатолію Миколайовичу, Кузнецову В’ячеславу Миколайовичу, Момотюку Юрію Емануїловичу,  Іванову Кузьмі Никифоровичу, Міцурі Михайлу Юрійовичу.

Ростислав Стасько, начальник Управління Держпраці у Волинській області, наголосив присутнім на важливості проведення Дня охорони праці та втіленні у життя всіх заходів з нагоди його проведення, які було розроблено Організаційним комітетом. Окремо зупинився на рівні виробничого травматизму на підприємствах Волинської області та закликав усіх присутніх і надалі дбати про створення належних та безпечних умов праці.

Підписання угоди про співпрацю між Федерацією профспілок Волині та  Управлінням Держпраці у Волинській області стало подальшим кроком на шляху до забезпечення конституційних прав громадян на належні, безпечні та здорові умови праці та з метою громадського контролю за додержанням законодавства про охорону праці та керуючись принципами партнерства і соціального діалогу.

Прес-центр Федерації профспілок Волині

Posted by info