Андрій Рева заявив про збільшення у березні пенсій для майже 9 млн українців

Здійснений у березні поточного року перерахунок пенсій дозволив збільшити пенсії для майже 9 млн українців, причому мінімальний розмір збільшення склав 100 грн. Про це повідомив Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

 Нагадаємо, завдяки урядовій пенсійній реформі, яка запроваджена за лідерства Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, вже у жовтні 2017 року близько 10 млн пенсіонерів отримали збільшення розміру пенсії в залежності від низки факторів – у тому числі від небезпеки умов праці та стажу. У 2018 році збільшення пенсій отримали військові пенсіонери. Другу хвилю підвищення військовим пенсіонерам Уряд здійснив у січні 2019 року. Відтак середній розмір пенсій військовослужбовців склав 4682 грн.

У березні відбувся новий перерахунок, який надалі проходитиме в автоматичному режимі за сталою формулою. «Це був масовий перерахунок, передбачений законодавством», – сказав Андрій Рева.

Він пояснив, що суть перерахунку в тому, що показник середньої заробітної плати, який застосовується для перерахунку пенсій, збільшується на коефіцієнт, що відповідає 50 відсоткам показника зростання споживчих цін за попередній рік та 50 відсоткам показника зростання середньої заробітної плати, з якої сплачено страхові внески, за попередній рік.

За словами Міністра, розмір пенсій збільшено 8,97 млн українцям, майже 2,2 млн пенсіонерів отримали одноразову доплату. Пенсії не перераховувалися тим категоріям людей, які отримують пенсії за спеціальним законодавством. Серед них – прокурори, екс-народні депутати тощо. Обсяг зростання пенсій різний. Мінімальне зростання – 100 грн. Разом з тим збільшення на понад 1000 грн отримали 2,45 млн пенсіонерів.

Міністр відзначив, що всі питання щодо перерахунку пенсій можна з’ясувати в органах Пенсійного фонду.

ІНФОГРАФІКА Індексація пенсій у 2019 році та інші соціальні ініціативи Уряду

 Довідково

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відзначав, що проведення індексації пенсій з 1 березня і надалі в автоматичному режимі, проведення монетизації субсидій на оплату комунальних послуг та запровадження програм підтримки материнства та сімей з дітьми мають стати пріоритетами роботи Міністерства соціальної політики України на 2019 рік.

Урядовий портал

Posted by info