Навчаються профспілкові лідери соціальної сфери Волині…

20-21 лютого 2019 року Президія Ради Волинської обласної організації профспілки працівників соціальної сфери на базі Навчально-методичного центру профспілок Волинської області провела семінар-навчання голів первинних профспілкових організацій соціальної сфери області на тему: «Звіти і вибори в первинних профспілкових організаціях. Розвиток програми – соціальний профспілковий квиток».

Як організувати звіти та вибори в профспілці соціальної сфери так, щоб вони стали мотиватором до профспілкового членства, показати працівникам переваги їх участі в роботі первинки, щоб обрати лідерів, до яких дослухатиметься і адміністрація і колектив?

Відповідь на ці питання шукали 45 учасників семінару-тренінгу, організованого профспілкою соціальної сфери області. Кожен учасник отримав розроблений обласною організацією профспілки та НМЦ профспілок покроковий план дій по підготовці звітно-виборних зборів та детальний сценарій їх проведення з повним набором документів, що необхідні для організації проведення звітно-виборної кампанії.

Голова обласної організації профспілки Галина Микитюк доступно розповіла слухачам про механізм проведення звітів і виборів в первинках , зупинилась на проблемних питаннях. Директор НМЦ профспілок Галина Даниленко провела тренінгову програму, особливо наголосивши на помилках, що найчастіше допускаються при проведенні виборів.

Методом скайп-конференції з директором центру соціальних послуг Я. Лунгою-Федорович відбулося заняття по впровадженню єдиного соціального квитка. Хоча члени профспілки соціальної сфери і першими в області незабаром стануть власниками цього квитка, однак питань від слухачів було дуже багато.

Про створення та діяльність ревізійної комісії у первинках доповіла Шеремета В.І. – головний бухгалтер Волинської обласної організації профспілки працівників соціальної сфери . Звернула увагу на правильність складання статистичної та фінансової звітності.

В ході семінару відбулися творчі заняття по виготовленню моделі своєї первинки «лялька мотанка» , Волинські вечорниці. Для учасників семінару була організована щира і душевна зустріч з народним артистом України , людиною, шанованою за талант і відданість краю – Василем Чепелюком. Все, що проходило в рамках семінару запам’яталась слухачам як подія, яка варта участі в ньому.

По закінченню роботи учасники семінару отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

Галина Микитюк, голова Волинської обласної організації Профспілки працівників соціальної сфери України.

 

Posted by info