Профспілки Волині взяли участь у Всеукраїнському мітингу під гаслом «Гідність – людині, Працю – Україні, Добробут – родині!» ФОТО, ВІДЕО

У Міжнародний день боротьби з бідністю в місті  Києві відбулася Всеукраїнська акція протесту профспілок у формі пішої ходи, пікетування та мітингу біля будинку Уряду України під гаслом «ГІДНІСТЬ – ЛЮДИНІ, ПРАЦЮ – УКРАЇНІ, ДОБРОБУТ – РОДИНІ!».  У профспілковій колонні була представлена майже вся Україна – провідні галузі промисловості,  західні,  східні, центральні та усі без виключення області. Біля 15 тисяч трудівників, які рішуче вимагають від влади – РОБОТУ, ЗАРПЛАТУ, ГІДНЕ ЖИТТЯ!

Серед учасників мітингу  були й представники Профспілок Волинської області різних галузей під керівництвом голови Федерації Профспілок області Іванни Дубинки-Філозоф.

На мітингу в Урядовому кварталі перед пікетом виступили Голова ФПУ Григорій Осовий, інші представники трудових колективів – працівників бюджетної сфери, виробничників.  Детальніше про те, як відбувався мітинг, про вимоги учасників, читайте на сайті Федерації Профспілок України:

http://www.fpsu.org.ua/news/61-nasha-borotba/14733-federatsiya-profspilok-ukrajini-vivela-na-vulitsi-tisyachi-spilchan

Учасники акції протесту вимагали підвищення рівня пенсій; встановлення у Державному бюджеті України на 2019 рік розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб на рівні, не меншому: з 1 січня – 5167 гривень, з 1 липня – 5335 гривень, з 1 грудня – 5503 гривні; встановлення мінімальної заробітної плати з 1 січня у розмірі 7751 гривні, з 1 липня – 8003 гривні, з 1 грудня – 8255 гривень; встановлення розміру посадового окладу працівника першого тарифного розряду ЄТС на рівні не нижче мінімальної заробітної плати; виключення з розміру мінімальної заробітної плати доплат, надбавок, премій, винагород та інших виплат з відновленням редакцій статті 95 Кодексу законів про працю України, статті 3 Закону України «Про оплату праці» та інших.

В цей же день,  делегація уповноважених представників Всеукраїнського профспілкового віча провела в Кабінеті Міністрів України зустріч з Віце-прем’єр-міністром України, Головою НТСЕР Павлом Розенком.

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий окреслив консолідовані вимоги ФПУ, які щойно були одноголосно ухвалені учасниками Всеукраїнської акції протесту, а також передав пакет галузевих вимог, пропозицій, звернень та листів трудових колективів.

На зустрічі з інформацією про ситуацію в різних галузях, з конкретними вимогами та пропозиціями виступила голова Херсонської обласної організації Профспілки працівників лісового господарства України Марія Глод та інші.

В обговоренні профспілкових вимог взяли участь Міністр соціальної політики України Андрій Рева, Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, в.о Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, керівники різних секторів економіки.

Під час зустрічі Голова ФПУ Григорій Осовий наполіг на проведенні в період розгляду і доопрацювання Урядом проекту Держбюджету – 2019, зустрічі керівників Всеукраїнських спілок і територіальних профоб’єднань особисто з Главою Уряду Володимиром Гройсманом для врахування профспілкових пропозицій у головному фінансовому документі країни і реагування на передані на цій зустрічі профспілкові вимоги.

Делегація від Всеукраїнського профспілкового віче попередила урядовців: якщо буде зволікання з розглядом профспілкових вимог, подальше ігнорування поданих ними пропозицій, то профспілки будуть змушені вдатись до масових протестних дій по всій країні, всуціль до проведення всеукраїнського страйку.

Файл для перегляду:Підсумки_Всеукраїнської_акції_протесту_профспілок.pdf210 K

Детальніше – на сайті Профспілки працівників лісового господарства України:

http://ukrproflis.org.ua/no_cache/novini/novina/article/vseukrajinskii-profspilkovii-protest.html

Прес-центр Федерації Профспілок Волині

Posted by info