Майже Мундіаль: на старті – ¼ фіналу лісівничого футбольного чемпіонату

Ми вже повідомляли, що цього літа на Волині відбувається Лісовий чемпіонат з футболу серед працівників державних лісогосподарських підприємств. Його з ініціативи начальника Волинського ОУЛМГ Олександра Кватирка проводять обласні організації профспілки працівників лісового господарства і Товариства лісівників України.

Футбольний чемпіонат лісівників підійшов до екватору і найзапекліші поєдинки ¼ фіналу відбудуться саме у дні Мундіалю! Тільки на відміну від Чемпіонату світу, що цього року проходитиме у Росії, матчі волинських лісівників утверджуватимуть мир і гартуватимуть спортивний характер.

Нагадаємо, що до чвертьфінальних поєдинків дійшли футбольні дружини ДП «Горохівське ЛГ» (в 1/8 обіграли своїх володимир-волинських колег із рахунком 12:1), ДП «Старовижівське ЛГ» (з рахунком 2:1 вирвали перемогу у турійчан), ДП «Маневицьке ЛГ» (їм поступилась команда ДП «Городоцьке ЛГ» – 2:0), ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» (на чотири голи агролісівців ДП «Камінь-Каширське ЛГ» відповіло лише одним), ДП «Любешівське ЛГ» (з рахунком 2:3 здобуло перемогу у ДП «Колківське ЛГ»), ДП «Ківерцівське ЛГ» (з рахунком 1:0 обіграло на своєму полі ДП «Цуманське ЛГ»), ДП «Ратнівське ЛГ» (переграло з рахунком 2:0 футболістів «Ратнеагролісу») та ДП «Шацьке УДЛГ» (з перевагою у три м’ячі вибороло путівку на черговий етап Волинського лісового Мундіалю у ДП «Любомльське ЛГ»). За останній матч хочеться сказати більш детально. Він проходив у вкрай напруженій боротьбі. Ініціатива переходила від однієї сторони до іншої. На полі було спекотно від емоцій, команди розходилися не на жарт, адже за кожну з дружин особисто грали їх директори – Володимир Туревич та Андрій Самолюк. Футбольні вболівальники й експерти сходяться на думці, що саме відмінна фізична форма і вдалий прохід останнього і дозволив шацьким футбольним вінгерам переломити хід поєдинку на свою користь і завдати показової поразки любомльчанам.

…І вже розв’язалася інтрига «хокейних перемог» лісівників Горохівщини та Старовижівщини. Як ми повідомляли, на початку турніру обидві команди з великим рахунком переграли своїх суперників, відтак горохівський лісівничий футбольний клуб із рахунком 12:1 завдав нищівної поразки команді ДП «Володимир-Волинське ЛМГ», у той час як футбольна дружина ДП «Старовижівське ЛГ» з мінімальною перевагою 2:1 на своєму полі у напруженій боротьбі здолала ДП «Турійське ЛГ».

Тож минулої неділі усі місцеві букмекерські контори поставили на виграш горохівських бомбардирів, тим паче, що грали вони на своєму полі у смт Мар’янівка, що поблизу Горохова. Та не так сталося, як прогнозували футбольні провидці. Чи то м’яч не лягав на ногу горохівських хавдеків, чи то їх страйкер напередодні гектар конюшини викосив і втратив орієнтацію до воріт суперника, але гра явно пішла не на користь господарів. Тим часом старовижівчани демонстрували віртуозну індивідуальну і колективну гру, а при потребі й злагоджену бійцівську оборонну тактику. Старовижівські гравці домінували по всім полі, як кажуть, у повітрі і на зеленім газоні, у центрі і у воротарськім майданчику суперника. Вони проходили з флангів, атакували в центрі, забивали з близької і далекої відстані. Остаточний рахунок, який зафіксував рефері у кінці матчу, був розгромним – 11:1 на користь гостей.

Отож, одна інтрига лісівничого чемпіонату – битва команд-бомбардирів – народила іншу: чи зможе хтось зупинити на стрімкім марші за титул чемпіона футбольну дружину з поліської глибинки? Принаймні, 23 червня це спробує зробити переможець пари ДП «Маневицьке ЛГ» та ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс».

– Ажіотаж навколо лісівничого чемпіонату дуже великий, – розповідає голова обласної організації профспілки працівників лісового господарства Павло Матіюк. – Попри те, що точиться запекла боротьба на зелених газонах, іде битва й поза футбольними полями. Принаймні, у мене телефон – червоний. Ось і стосовно одного з найголовніших матчів, який відбуватиметься у цю суботу і має визначити суперника старовижівців, іде принципова розмова. Хвилюються і переживають за правильність оформлення заявок футболісти без виключення всіх команд. Мають бути азартними і видовищними усі чвертьфінальні матчі, а у півфіналі мені, як організатору, і зовсім спати не дадуть. Фінальний матч буде гарячішим і точно чеснішим, аніж у тій Московії. Тож усім патріотичним українцям і світовій свідомій громадськості варто підтягуватися на Волинь, де грають не менш азартно і щиро.

До цього додамо, що два чвертьфіналісти визначаться у матчах ДП «Ківерцівське ЛГ» – ДП «Любешівське ЛМГ» та ДП «Шацьке УДЛГ» – ДП «Ратнівське ЛМГ», які відбудуться 17 червня.

Саме тоді, коли в Московії на очах 89 тисяч американців та 72 тисяч фанатів із Бразилії (всього ж продано 2,5 млн квитків) програватиметься політика миру і добросусідства, на волинських газонах у футбол зіграють маленькі команди з великими прагненнями до успіху.

Прес-центр ФПО

Posted by info