Відбулося засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття

gfbhgf21 липня ц.р. відбулося чергове засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, на якому серед інших розглядалися питання про зміни до бюджету Фонду на 2017 рік, про затвердження звітів про результати діяльності Фонду за 2016 рік та про виконання бюджету Фонду на 2016 рік, про виконання раніше прийнятих рішень правління тощо.

У зв’язку із прийнятим напередодні рішенням Уряду про перерозподіл єдиного соціального внеску на користь Пенсійного фонду, яким частка внеску на соціальне страхування від безробіття зменшується з 5,8797 до 5,2313 відсотка – питання про схвалення проекту бюджету Фонду на 2018 рік було знято. Правління прийняло рішення створити робочу групу із членів правління Фонду для доопрацювання проекту бюджету Фонду за новою структурою та розглянути його на наступному засіданні правління Фонду, яке попередньо призначено на першу декаду вересня 2017 року.

Також, продовжить свою роботу робоча група з обговорення Концепції платформи державної служби зайнятості з дистанційної профорієнтації, профдіагностики та професійного навчання, питання по якій мало вноситись на це засідання правління, але яка за висновком членів робочої групи не є прийнятною у запропонованому варіанті.

У зв’язку із об’єктивною необхідністю правлінням Фонду прийнято рішення збільшити видатки на компенсацію єдиного внеску роботодавцям та компенсацію витрат роботодавцям на оплату праці при працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб – на загальну суму 33,6 млн.грн.

За звітними даними 2016 року виконання доходної частини бюджету Фонду становить 100,7% (8,7 млрд.грн.), видаткової – 96,8% (8,3 млрд.грн.).

Традиційно низьке виконання таких видаткових статей як професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації (79,4%), профорієнтація та її забезпечення (65,7%), профілактика настання страхових видатків та  допомога по частковому безробіттю (25,1%), створення умов прийому та надання соціальних послуг (65,9%) та інших.

За результатами розгляду звітів про результати діяльності Фонду за 2016 рік та про виконання бюджету Фонду на 2016 рік, правління Фонду дало доручення виконавчій дирекції Фонду забезпечити моніторинг ефективності виконання бюджетних програм Фонду у поточному році, звітувати про його результати правлінню з метою оптимізації планувань бюджетів Фонду майбутніх періодів.

 

Управління соціального страхування і пенсійного забезпечення апарату ФПУ

Posted by info