КОНСТРУКТИВНИЙ ДІАЛОГ. ФПУ та АПСВТ: підвищувати якість та ефективність співпраці

piАктуальні та важливі питання розширення та поглиблення співпраці Федерації профспілок України з Академією праці, соціальних відносин і туризму обговорено 26 червня під час робочій наради, на якої головував Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.

У заході взяли участь: з боку Федерації профспілок України – заступники Голови ФПУ Євген Драп’ятий, Володимир Саєнко, Олександр Шубін, керівник департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями ФПУ Лариса Ровчак; з боку АПСВТ – голова Наглядової ради АПСВТ, голова Профспілки працівників оборонної промисловості України Олександр Черниш,ректор Академії Вікторія Буяшенко,   проректори Тетяна Семигіна, Ярослав Головко, Сергій Коваленко.

Олександр Черниш, Вікторія Буяшенко, інші представники АПСВТ наголосили на тому, що Академія завжди була не тільки надійною базою для підготовки профспілкового активу, але і проводила велику наукову і дослідницьку роботу. Але час змінює вимоги до такої діяльності задля підвищення її якості та ефективності. Тому керівництво Академії, її колектив хочуть «звірити свої годинники» з засновниками Академії та головними користувачами її наукових та дослідницьких ресурсів. Це на їх думку, має допомогти розвитку та поширенню профспілкового руху, підготовки гідної профспілкової зміни.

Голова ФПУ Григорій Осовий у своєму виступі зазначив, що стратегічні та тактичні завдання перед Федерацією профспілок України визначені рішеннями з’їзду ФПУ, засідань Ради та Президії Федерації. Одне з головних та принципових питань – які процеси зарах відбуваються у профспілковому русі? Без відповіді на це питання важко розраховувати на будь-який рух вперед, на модернізацію та розвиток профспілкової діяльності. Тому так важливі нові глибокі та ефективні дослідження з сучасного стану та перспектив профспілкового руху.

У своїх виступах Євген Драпятий, Володимир Саєнко та Олександр Шубін  звернули увагу на проблеми скорочення кількості членів профспілок і на те, що цей процес треба вивчати та виробляти відповідні рекомендації. Це стосується також досліджень у сфері праці та розвитку профспілкового руху.

Сторони домовились і надалі розвивати та поглиблювати, підвищувати якість та ефективність співпраці між ФПУ та АПСВТ.

Прес-центр ФПУ

 

Posted by info