У лісовій галузі краю проведено семінар-навчання з питань охорони праці

1-5У результаті – 23 керівники первинних профспілкових організацій підприємств Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства  пройшли атестацію та мають відповідні посвідчення

Вимоги, винесені у підзаголовок, передбачені нормативами Закону України “Про охорону праці”, оскільки голови профспілкових комітетів або первинних профспілкових організацій входять до складу комісій з розслідування нещасних випадків на виробництві.
— Коли зініціювали для голів профкомів провести курси з навчання та перевірки знань з питань охорони праці в обласному центрі – не помилилися, — розповідає голова Волинської обласної організації Профспілки працівників лісового господарства Павло Матіюк. — Навчання відвідали усі без винятку 23 працівники підприємств, адже саме стільки профспілкових організацій діє при Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
Семінар проходив на високому організаційному рівні і головно – за участю представників Управління Держпраці у Волинській області. Порушувались теми, що стосувались роботи безпосередньо на виробничому обладнанні та з допомогою технологічних процесів підвищеної небезпеки, гігієни праці та виробничої санітарії, надання першої допомоги потерпілому працівнику у разі нещасного випадку та ін. Саме навчання проводилось згідно з 40-годинною програмою. По завершенні була проведена атестація працівників. Усім їм були вручені посвідчення.
Закономірно, що актуальність теми безпеки праці на сьогодні визначається одночасно кількома важливими чинниками – і викликами часу, і цільовими завданнями Центрального Комітету Профспілки України, і нормативами законодавства. Контроль за дотриманням безпеки та охорони праці на виробництві у державних підприємствах є прерогативою діяльності насамперед профспілкових організацій. Тож, кому як не профспілчанам у першу чергу, належить дотримуватися букв Закону?

Прес-центр Федерації Профспілок Волині

Posted by info