ДЕНЬ ЗНАНЬ. Віват, Академія! Віват, людина праці!

mhmСвітле та радісне свято – День знань відбулось 1 вересня в Україні. Саме цей день має стати для учнів шкіл та студентів вищих навчальних закладів вдалим стартом у велике життя та у безкрайній світ нових знань і цікавих відкриттів.  Дуже яскравим та барвистим стала цього року першовереснева зустріч в Академії праці, соціальних відносин і туризму.

В актовому залі АПСВТ вже з самого ранку було багато студентів, їхніх батьків, представників науково-викладацького складу Академії. Цікаво, що серед присутніх було чимало тих, хто представляє цілі династії випускників та студентів вищі. В урочистостях взяли участь Голова Федерації професійних спілок України Григорій Осовий, заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко, ректор АПСВТ Вікторія Буяшенко.

Привітавши студентів та викладачів Академії зі святом, Голова ФПУ Григорій Осовий зазначив, що навчання у такому вищому навчальному закладі – це велика праця і велика відповідальність. Тому що випускники Академії мають бути готові конкурувати на ринку праці України, всюди, де розум та знання будуть вкрай необхідні.

Григорій Осовий підкреслив, що АПСВТ, що створена Федерацією профспілок України, – це єдиний в Україні вищий навчальний заклад, у назві та напрямах якого є слово «праця». Тому студенти мають добре розуміти значення для розвитку ринку праці, реалізації соціальної політики тих знань, які вони тут отримують.

Голова ФПУ побажав студентам успіху, міцних знань і відповідальності за результати їх праці. Він наголосив на тому, що країна неодмінно буде розвиватися, її потенціал зміцнюватися. Негаразди, що є в країні, все-таки пройдуть. Щоб прискорити цей процес, профспілки зі свого боку розвивають та зміцнюють контакти з Урядом. Нещодавно було підписано нову Генеральну угоду з Кабінетом міністрів та роботодавцями. Таким чином, підкреслив Григорій Осовий, «покрили такою додатковою парасолькою соціального захисту більш ніж 8 млн. найманих працівників». Продовжується боротьба також і за соціальний захист пенсіонерів, студентів. Генеральна угода має три важливі складові – робочі місця, заробітна плата, яка має бути гідною, безпечна праця.

 Голова ФПУ зазначив, що одним із головних пріоритетів профспілок є соціальний захист людини праці. Він нагадав, що 8 жовтня у світі відмічається День дій профспілок за гідну працю і в цей день керівництво ФПУ планує зустрітися з першокурсниками Академії, щоб проінформувати про український та міжнародний профспілковий рух, Федерацію профспілок України та її дії на захист конституційних, соціально-економічних та трудових прав людини праці. Це, на думку профспілкового лідера, допоможе формуванню громадянської позиції майбутніх фахівців.

Заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко також привітав студентів , викладачів та батьків з Днем знань, побажав їм міцного здоров’я та успіхів. У своєму виступі він зазначив, що студенти мають унікальну можливість навчатися у такому закладі, тому мають зробити все, щоб отримати максимум знань, які допоможуть їм в житті. «Ніколи не опускайте руки, ніколи не здавайтесь! – порадив Володимир Саєнко студентам. – Ви – майбутнє нашої країни. І вам будувати нашу державу».

Володимир Саєнко від імені ФПУ вручив профспілкові відзнаки найбільш активним студентам Академії. А колективу Академії від ФПУ – кінопроектор.

Студентів та викладачів АПСВТ привітала її ректор Вікторія Буяшенко. У своєму виступі вона проінформувала про сьогоднішній стан цього внз, його кращих традиціях та кращих людях, про досягнення та проблеми, які ще мають бути вирішені Вікторія Буяшенко висловила слова подяки керівництву Федерації профспілок України за постіну турботу та допомогу Академії.

 Після закінчення урочистої частини колектив АПСВТ та представники ФПУ зробили спільне фото перед входом в будинок Академії.

День знань пройшов в АПСВТ під гаслом «Віват, Академія! Віват, людина праці!».

Прес-центр ФПУ

Posted by info