Кредо профспілчан лісової галузі Волині незмінне — захист людей праці!

профУ тісній співпраці керівництва Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та профспілкового активу галузі спостерігається неухильне  дотримання орієнтирів, що об’єднані в одній меті — захисті інтересів людей праці!

У навчально-методичному центрі профспілок області відбулася  звітно-виборна конференція працівників обласної організації Профспілки працівників лісового господарства. Голова обласної організації, яку багато років очолює Павло Матіюк і  у якого за плечима — великий профспілковий досвід, виступив перед присутніми зі звітною доповіддю. Його вустами  було проаналізовано основні напрямки профспілкової роботи упродовж попередніх п’яти років. Він торкнувся питань, що стосуються реформування галузі, виконання колективних договорів, охорони та безпеки праці, оздоровлення, відпочинку працівників та їх сімей.  “Діяльність профспілкових структур можливо є  не на стільки значимою, але безумовно є  складовою того, що лісогосподарські підприємства Волині працюють стабільно, з честю продовжують щоденно виконувати свій обов’язок лісівника, створюють нові насадження, охороняють їх від лісових пожеж, шкідників лісу, самовільних рубок та ін.,” — зазначив Павло Матіюк, далі розповідаючи про спільну роботу керівництва ВОУЛМГ та профактиву.

Загальновідомо, що основним критерієм права на працю є її  гідна оплата. У цьому контексті приємно відмітити, що по Волинському обласному управлінню середній рівень заробітної плати за 5 місяців цього року складає 6 тис. 049 грн. Окрім того, за останній рік відповідно  до колективного договору  сума коштів на запровадження непередбачуваних законодавством пільг та виплат працівникам і членам їхніх сімей сягнула більше 9 мільйонів гривень.

Голова Федерації профспілок області Іванна Дубинка-Філозоф профорганізацію працівників лісової галузі назвала досить вагомою як по формі, так і по змісту профспілкової роботи, а також як таку, що по праву займає чільне місце серед членських організацій Федерації профспілок усієї області. “Яскравим прикладом є те, що за звітний період кількість первинних профспілкових організацій у вашій галузі щороку зростала, а кількість членів профспілок збільшилась більш ніж на тисячу осіб, — відзначила Іванна Анатоліївна. —  Це яскравий приклад того, як потрібно працювати, до того ж в сучасних умовах, і що є порозуміння між профспілкою і роботодавцем.”

— Робота оцінюється тим, як працює підприємство і як воно піклується про свого працівника, — таку оцінку діяльності обласної організації  дає голова ЦК Профспілки лісового господарства України Степан Кривов’язий. — Приємно констатувати, що лісогосподарські та лісомисливські підприємства на Волині є не лише бюджетоутворюючими, а й усіляко дбають про людей праці, в тому числі про їхній побут,  відпочинок та оздоровлення. Люди, котрі працюють на підприємствах, почали отримувати, можливо,  і не  рівносильну заробітну плату, яка вона є, скажімо, в сусідній Польщі, втім досить таки гідну. Працівники сьогодні зацікавлені в своїй роботі, відтак почуваються захищеними.

Начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко наголосив на тому, що лісівники завжди займали державницьку позицію, дбали про безпеку країни, її економічний ріст, наповнення бюджетів усіх рівнів. У полі зору керівництва управління і профактиву завжди перебували люди та захист їхніх інтересів. Ці завдання, зазначив керівник галузі, будуть першочерговими і на наступні роки.

З нагоди 20-річчя утворення профспілки працівників лісового господарства України Степан Кривов’язий нагородив профспілкових діячів подяками ЦК Профспілки.

Делегати проголосували за керівний склад та президію, ревізійну комісію та делегатів на V з’їзд профспілки працівників лісового господарства. Роботу голови профспілкової облорганізації Павла Матіюка  визнали задовільною, одноголосно довіривши йому очолювати найактивніший в області колектив спілчан і на наступний звітно-виборний період.

Прес-центр Федерації профспілок Волинської області.

профспілка профспілк3 проф1

bbb

профф

1-3 1-5

профспілка1ЦК првфф роф 1-6

проф

Posted by info