Дитячі заклади оздоровлення та відпочинку готові прийняти дітей

У Волинській обласній організації профспілки працівників агропромислового комплексу діє два дитячих оздоровчих заклади.

Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Веселка», що є власністю Горохівської районної профспілкової організації працівників АПК, розрахований на відпочинок 120 дітей в зміну.

Щорічно в дитячому закладі відпочиває біля 500 дітей в чотири зміни. Діти розміщаються в п’яти двоповерхових цегляних будинках, в комфортно облаштованих кімнатах.

До послуг дітей їдальня на 120 місць, басейн, клуб, відкрита естрада, спортивні площадки, медичний пункт та інші приміщення.

За підсумками роботи влітку 2013 року дитячий оздоровчий заклад «Веселка» в номінації «Кращий заклад оздоровлення та відпочинку» нагороджений пам’ятним кубком Федерації профспілок України.

Завдячуючи наполегливості, ініціативі та господарському підходу до вирішення питань директора дитячого закладу Дзецько Галини Андріївни щорічно зміцнюється матеріальна база закладу. Якісно і своєчасно проводиться підготовка оздоровчого закладу до роботи в літній період.

Уже в цьому році у всіх будинках встановлені нові двері, придбані нові ліжечка і шафи, постільна білизна. В клубі встановлені нові крісла, проведено якісний ремонт всіх приміщень.

Дитячий заклад «Веселка» розпочне оздоровлення дітей 1 червня.

Обласною комісією по прийманню дитячих закладів до оздоровлення дітей в літній період 22 травня ц. р. оздоровчий заклад «Веселка» прийнятий в експлуатацію.

 

Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Барвінок» – Іваничівської районної ради профспілки працівників агропромислового комплексу розташований в лісовій місцевості на околиці с. Павлівка. Заклад стаціонарного типу, літнього функціонування, розрахований на відпочинок 120 дітей в зміну.

До послуг дітей десять будинків які обладнані необхідними меблями і м’яким інвентарем, ошатна їдальня, клуб і відкрита естрада, басейн, ігрові кімнати, спортивні майданчики, каруселі, гірки та інше обладнання і інвентар.

Уже цього року в підготовку і зміцнення матеріальної бази оздоровчого закладу вкладено майже 200 тисяч гривень. Придбано нове покриття дна басейну, перекрито покрівлю двох спальних будинків, встановлені нові вхідні і внутрішні двері у всіх спальних будинках, проведено якісний косметичний ремонт всіх приміщень. Щорічно в оздоровчому закладі відпочиває біля 500 дітей.

В цьому році дитячий оздоровчий заклад «Барвінок», завдячуючи досвіду і ініціативі директора Марчука Василя Прокоповича та злагодженій роботі маленького трудового колективу, підготовлений до оздоровчого сезону і розпочне свою роботу 3 червня.

 

Дитячі оздоровчі заклади «Веселка» і «Барвінок» виграли тендерні торги у виконавчій дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, відповідно на оздоровлення 280 і 300 дітей. Дитячі оздоровчі заклади виграли також тендерні торги і заключили договори з райдержадміністраціями та радами на оздоровлення дітей пільгових категорій до яких відносяться і діти працівників агропромислового комплексу з 100 відсотковою оплатою вартості путівки за рахунок коштів субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам по рішенню Волинської обласної ради. Крім цього буде оздоровлено 37 дітей працівників агропромислового комплексу за рахунок коштів Державного бюджету виділених Міністерством аграрної політики та продовольства.

Тож влітку цього року в двох дитячих оздоровчих закладах профспілки працівників АПК буде оздоровлено 1037 дітей з терміном зміни 21 день.

З метою виконання наміченої програми дирекціями оздоровчих закладів в даний час проводиться підбір педагогічних, медичних працівників, працівників харчоблоку. Від злагодженої професійної, ініціативної роботи колективів оздоровчих закладів залежить якісний і безпечний відпочинок дітей.

 

 

Голова Волинської обласної

організації профспілки

працівників АПК, член Ради

Федерації профспілок України                 Чернюк Ростислав Іванович

Posted by info