Волиняни вийшли на мирний мітинг

Більше півтори тисячі небайдужих краян згуртував мітинг, організований Федерацією Профспілок Волинської області. Серед учасників – представники освіти, культури, охорони здоров’я, шахтарі, дорожники, комунальники, лісівники, поштарі та інших сфер. Мітинг тривав біля адміністративного приміщення Волинської облдержадміністрації.

— Акція наша мирна. У її рамках ми закликаємо владу до конструктивного діалогу, — від імені мітингувальників висловилась голова Федерації Профспілок Волинської області Іванна Дубинка-Філозоф. – Але й стояти на місці не збираємося. Свої вимоги через державних представників Волині передаватимемо у вищі ешелони влади, аби людей праці нарешті почули, звернули на них увагу та забезпечили їм гідне життя.

Вимоги протестувальників вцілому головно стосуються забезпечення належних  умов праці. Найперше –  не допустити підвищення цін на природний газ, а також тарифів на електроенергію та житлово-комунальні послуги для населення.
Окрім того – встановити з 1 січня 2019 року мінімальної оплати праці не нижче 7700 гривень та закласти в Державному бюджеті України на 2019 рік належні видатки на освіту, охорону здоров’я, соціальний захист, розвиток галузей економіки тощо. (Резолюція)

Заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, реагуючи на ситуацію, що склалася біля стін адмінпраміщення, пообіцяв учасникам акції допомогу у розгляді звернення волинян та в тому, аби вимоги людей праці почув кожен депутат обласного рівня.

Прес-центр Федерації Профспілок Волинської області

 

Posted by info