Пам’ятаємо. Перемагаємо.

1493974620_2d98d19e-09d8-4a27-a32e-44ec315ce9258 – 9 травня в Україні відзначається День пам’яті та примирення і 73-тя річниця Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Проголошений Генеральною Асамблеєю ООН День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни, відзначається 8 травня у низці країн з 2005 року. Так, у відповідній резолюції організації, яку було ухвалено 22 листопада 2004 року, було запропоновано державам-членам ООН, неурядовим організаціям і приватним особам щорічно відзначати один чи обидва ці дні (8 і 9 травня) як день пам’яті всіх жертв Другої світової війни. У документі також наголошувалося, що ця історична подія підготувала умови для створення Організації Об’єднаних Націй, покликаної позбавити майбутні покоління від лихоліття війни, та було закликано держави-члени ООН об’єднати зусилля у боротьбі з новими викликами та загрозами.

У ці травневі дні, пам’ятаючи про непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, Федерація профспілок України вшановує мужність українського народу і його гідний внесок у боротьбі з нацизмом, поминає загиблих воїнів і жертв війни. Схиляємо голову перед тими, хто віддав своє життя заради того, щоб ми жили в мирі і злагоді.

І сьогодні подвиг захисників та визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму для майбутніх поколінь, прикладом вірного служіння своєму народу. Пишаємося нашими захисниками, які нині відстоюють незалежність України.

Зі святом вас, дорогі ветерани, і вічна пам’ять полеглим героям!

Posted by info