Зустріч соціальних партнерів

Изображение 1494

1 жовтня у ФПУ відбулась робоча зустріч голів СПО об’єднань профспілок і СПО організацій роботодавців Григорія Осового і Дмитра Олійника за участі заступника Голови ФПУ, першого заступника Голови СПО об’єднань профспілок Олександра Шубіна.

 Сторони обмінялися інформацією відносно поточної ситуації у сфері соціального діалогу, висловили ставлення до ініціатив, що продукуються Урядом і законодавцями. стосовно врегулювання економічних, трудових та соціальних відносин у державі.

Обговорювалось питання щодо необхідності проведення наради з Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком з метою обговорення актуальних питань економічного і соціального розвитку та відновлення діяльності Національної тристоронньої соціально-економічної Ради (НТСЕР), участі представників профспілок і роботодавців у діяльності колегіальних органів, де приймаються рішення з вироблення та реалізації економічної та соціальної політики.

Під час зустрічі було підтверджено готовність сторін до проведення соціального діалогу та наголошено, що цей інструмент є визнаною практикою у Євросоюзі і активно пропагується Міжнародною організацією праці, як спосіб безконфліктного розвитку суспільства. Було також висловлено сподівання, що найближчим часом налагодяться конструктивні взаємини з владою у формі активного проведення тристоронніх консультацій та переговорів.

 

Прес-центр ФПУ

Posted by info