З нагоди 15-річчя від створення Профспілки працівників соціальної сфери України

14-15 травня 2019 року на базі територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Турійського району, Волинської області відбулися заходи по відзначенню 15-річчя створення Профспілки працівників соціальної сфери України та засідання «круглого столу» на тему: «Проблемні питання оплати праці працівників соціальної сфери, шляхи їх розв’язання та організація системи надання соціальних послуг в умовах децентралізації» за участю голів обласних організацій Профспілки працівників соціальної сфери України.

У засіданні круглого столу брали участь – голова Центральної Ради Профспілки працівників соціальної сфери України Володимир Тьоткін, голова Волинської обласної організації Профспілки Галина Микитюк, голови обласних організацій Профспілки, члени Президії Ради обласної Профспілки, директор департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації Оксана Гобод, директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк, начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області Сергій Ющак, голова Турійської райдержадміністрації Орест Василишин, голова Турійської районної ради Ольга Черен та Турійський селищний голова Олексій Безсмертний.

Голова Волинської обласної Профспілки працівників соціальної сфери України Галина Микитюк відкрила засідання круглого столу та відмітила, що цей захід співпав в часі відзначення першого 15-річчя – створення Професійної спілки працівників соціальної сфери України. Попри всі негаразди і труднощі найголовнішим завданням профспілок всіх рівнів було і залишається – захист законних прав та інтересів членів Профспілки, збереження робочих місць, забезпечення працівників гідною заробітною платою і безпечними умовами праці.

Голова Центральної Ради Профспілки Володимир Тьоткін доповів про стан справ оплати праці працівників соціальної сфери та дії Профспілки щодо забезпечення їх гідною оплатою праці.

Про роль місцевих органів виконавчої влади в забезпеченні фінансування видатків на оплату праці працівникам установ і закладів соціального захисту населення в повному обсязі виступили директор Департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА Оксана Гобод, голова Турійської районної державної адміністрації Орест Василишин та голова Турійської районної ради Черен Ольга.

Про вплив трудової міграції на якість професійного потенціалу України розповів присутнім директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

У своєму виступі начальник управління виконавчої дирекції Фонду Сергій Ющак відмітив, що управлінням та його відділеннями здійснювалися усі необхідні заходи, спрямовані на своєчасне та повне надходження страхових коштів, здійснення матеріального забезпечення застрахованим особам, страхових виплат і надання медико-соціальних послуг потерпілим на виробництві та членам їх сімей.

З питань організації системи надання соціальних послуг в умовах децентралізації, проблеми і шляхи їх вирішення обмінювались досвідом Турійський селищний голова Олексій Безсмертний , Людмила Столярчук – директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Володимир-Волинського району, Віктор Мазурак – директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Турійського району та інші.

На завершення засідання «круглого столу» учасники підвели підсумки роботи та прийняли рекомендації круглого столу.

Для гостей Волині провели екскурс селом Радовичі, місцевим будинком культури, бібліотекою, Коморою Діда Пилипа а також туристичними шляхами еко-парку «Аміла».

Для учасників була організована екскурсія оленячою фермою – єдиною на Волині, подорож кінними екіпажами та екскурсія по музею ретроавтомобілів і реплікарів. Також було організовано екскурсію у Святогорський Успенський Зимненський монастир в с.Зимно (Володимир-Волинського району) та перегляд 3D-фільму «Вихід. Боги та царі».

На завершення учасники відвідали м.Брест (Біловезьку пущу) .

Голова Волинської обласної організації профспілки працівників соціальної сфери України Г.П.Микитюк

Posted by info