Виїзний семінар ВОУЛМГ: Питання охорони праці залишається пріоритетним (ВІДЕО)

gfЧергова виїзна виробнича нарада Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулася на базі державного підприємства “Маневицьке лісове господарство”. Основну увагу під час неї заступник начальника облуправління Олександр Рибчинський приділяв питанням охорони праці.
Головні інженери підприємств та інженери з охорони праці побували на ремонтно-диспетчерському пункті, де здійснюється передрейсовий медогляд водіїв, підготовка документів до випуску автотракторного парку на лінію. Оглянули склад запасних частин, АЗС, де здійснюється видача паливно-мастильних матеріалів, ремонтно-механічну майстерню, кузню, котельню, гаражі для ремонту транспортних засобів. Ознайомилися з санітарно-побутовими умовами робітників. 
Далі маршрут наради-семінару пролягав через лісотранспортну мережу маневицького лісопідприємства. Учасники проїхалися по лісовій дорозі (протяжністю 12 кілометрів), де розпочато роботи по облаштуванню її дорожнім полотном з місцевих матеріалів.

У рамках семінару його учасники побували на ділянці, на якій тривають лісозаготівельні роботи, відвідали будиночок для обігріву та прийому їжі. Вперше за багато років ДП “Маневицьке ЛГ” серед споріднених підприємств області відновило компенсацію на обіди працівникам штатних бригад у вигляді гарячого харчування. Зі столової, що функціонує при лісгоспі, їжа у термосах доставляється безпосередньо до будиночків для обігріву.

В адміністративному приміщенні лісгоспу відбулося підбиття підсумків. Про стан виконання планів заготівлі та реалізації деревини говорив начальник відділу використання лісових ресурсів ВОУЛМГ Григорій Новосад.
Головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів ВОУЛМГ Олександр Боровицький вів мову про покращення рівня навчання з питання охорони праці посадових осіб та робітників, які виконують роботи з підвищеною небезпекою; необхідність організації пропускної системи на підприємствах та ін. Він також ознайомив присутніх зі змінами в законодавстві з питань охорони праці.

Окремо було акцентовано увагу щодо підготовки трас для будівництва лісових доріг у 2018 році та створення інтерактивної карти.

Заступник начальника лісоуправління Олександр Рибчинський зазначив, що з метою дотримання вимог Закону України “Про охорону праці”, профілактики виробничого травматизму, удосконалення системи управління охороною праці начальником  управління виданий наказ, яким визначені конкретні завдання для керівників і служб охорони праці підвідомчих підприємств.

— Ми працюємо в одній команді, на один і той же вагомий результат, — підсумував Олександр Павлович. — Тому питання охорони праці для усіх нас і надалі залишається пріоритетним.

Прес-центр ФПО 

Posted by info