…Не час минає, а минаєм ми… Ліна Костенко

P1230076Часом відкритого неба називаються дні різдвяно-водохрещенських свят. Привітання, щирі віншування, різдвяне добро приходять в українські оселі з колядниками, вертепниками, посівальниками із заморожуючою магією дивного і вічного чуда. В такі дні сім’ї збираються за столом, гріються родинним теплом і затишком. Саме в таку атмосферу запросила Федерація профспілок Волинської області п’ятдесят своїх ветеранів профспілкового руху Волині різних років на захід, під назвою «Профспілкові колядки».

В холі, оформленому до нагоди під українську хату, звучать волинські колядки і збираються на гостину, як на свят-вечір люди, які в різні часи працювали керівниками первинок та обіймали більші чи менші посади в профспілкових органах області.

Шляхетні обличчя розчулені до сліз. Скаржаться один одному на самотність, хвороби, але видно, що ця зустріч для них – подія року, а може і десятиліття. Це яскравий спалах їхнього повернення в час, коли вони були молоді і щасливі.

У велику залу ресторану навчально-методичного центру профспілок заходять посівальники, колядники зі знаменитого Волинського народного хору на чолі з народним артистом України Василем Чепелюком. А незабаром почало творитись неймовірне – до зали не ввійшов, а вихором влетів чорна перлина України Заслужений артист Петро Чорний, який своїм розкішним голосом і магічною циганською харизмою заполонив весь простір. А далі – всі разом, і «Червону Руту» і «Очі чорнії».

Спогади, тости, колядки, жарти- протягом чотирьох годин ніхто і не думав розходитись.

-Боже, так ще хочеться дожити до наступного року, щоб знову зустрітись у цьому товаристві,- сказала вісьмидесятисемирічна колишня голова профспілки працівників споживчої кооперації Віра Марківна Ткаченко.
А нам, організатором зустрічі, подумалось: «Боже, дай їм сили, терпіння і здоров’я впоратись зі своєю старістю, своїми хворобами і самотністю. І дай великодушності і любові тим, хто знаходиться поруч з ними».
Галина Даниленко, директор НМЦ профспілок

P1230025 P1230028 P1230033

P1230087 P1230081 P1230036 P1230076

Posted by info