Збори голів первинних профспілкових організацій Профспілки працівників АПК

DSC_0611Вони відбулися 22 листопада 2017 р. Голови первинок поділились досвідом про роботу профспілкових організацій щодо захисту працівників сільськогосподарських підприємств в умовах поглиблення соціально- економічної кризи.

Динамічний і конструктивний діалог дозволив не тільки оцінити виклики та загрози поточної соціально-економічної ситуації, але і солідаризувати Профспілку на дії на вирішення актуальних питань. Окрему увагу на Зборах приділено роботі первинних профспілкових організацій державних підприємств щодо соціальної захищеності працівників у зв’язку з приватизацією підприємств.

З цікавим повідомленням про діяльність Профспілки у складі міжнародного профспілкового об’єднання IUF перед лідерами первинок виступив Дмитро Степанюк – координатора IUF.

Про роботу Профспілки працівників АПК України з утвердження гендерної рівності та протидії насиллю доповіла Надія Бурлака – Голова Жіночого комітету Профспілки, голова Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників харчової та переробної промисловості.

Основні напрями та перспективи роботи з молоддю у Профспілці працівників АПК України презентував Володимир Ворох – Голова Молодіжної ради Профспілки голова Чернігівської обласної організації профспілки працівників АПК.

Про хід виконання меморандуму між Профспілкою прозвітувався народний депутат України Івченко Вадим Євгенович – представник ФПУ у Верховній Раді України, заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Верховної Ради України.

Георгій Сандул – юриста ГО «Трудові ініціативи запропонував нові механізми співпраці Профспілки з Американським центром солідарності та ГО «Трудові ініціативи» по захисту соціально-економічних прав та інтересів працівників підприємств.

З важливим повідомленням про розвязання проблем незадекларованої праці та посилення роботи в питаннях безпеки праці виступила Софія Літвін – керівник проекту МОП з цього питання.

Підсумовуючи виступи Голова Профспілки Ігор Сопелкін підкреслив послідовність і цілеспрямованість дій Центрального комітету у відстоюванні інтересів спілчан у цих надзвичайно складних суспільно-політичних умовах та зазначив, що Профспілка і надалі виступатиме за профспілкову солідарність, однак жорстко відсоюватиме свою позицію у стосунках з Федерацією профспілок України.

Збори голів первинних профспілкових організацій Профспілки працівників АПК України прийняли низку важливих рішень щодо подальшої профспілкової роботи. В роботі взяли участь голови профкомів – представники аграрного сектора Волинської області.

Віталій Лупашко, голова обласної ради профспілки працівників АПК

DSC_0611

Posted by info