Уряд схвалив План заходів на 2017 рік щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства

kjkj«План був ретельно обговорений в робочих групах з представниками громадянського суспільства. Він передбачає розроблення ряду законопроектів, які унормовують реєстрацію і діяльність громадських організацій, модельного статуту громадської організації, удосконалення механізму формування і організації діяльності громадських рад при органах виконавчої влади.

Головне, ми передбачили удосконалення механізму виділення коштів для державної підтримки громадських об’єднань, в тому числі об’єднань людей з інвалідністю та ветеранів», – про це заявив під час засідання Уряду Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття відповідного урядового розпорядження.

Так в рамках плану буде розширено перелік організацій, яким буде надана фінансова підтримка, запроваджено «єдине вікно» щодо реєстрації релігійних організацій, забезпечено супровід законопроектів «Про місцевий референдум», «Про гарантії свободи мирних зібрань», «Про загальні збори (конференції) членів територіальної громади за місцем проживання».

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що План також передбачає скасування податків для одержувачів благодійної допомоги. Відповідні зміни до Податкового кодексу наразі розробляються Мінфіном.

«Спільно з представниками громадськості та міжнародними партнерами буде удосконалена система надання соціальних послуг та проведені заходи з підвищення громадянської освіти», – підкреслив Геннадій Зубко.

Прийнятий План підвищує роль громадянського суспільства у діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, стимулює реформи і налагоджує суспільний діалог.

За повідомленням

Єдиного веб-порталу органів виконавчої влади

Posted by info