Чи настане спокій у колективі працівників лісової галузі краю?

  Широкого суспільного резонансу набули події 12 грудня 2016 року поблизу прокуратури Волинської області. Колектив ДП «Маневицьке ЛГ», ставши на захист свого керівника, виступив із різкою критикою на адресу прокуратури області та ВОУЛМГ.  Вказані події обумовлені притягненням прокуратурою області до кримінальної відповідальності директора ДП «Маневицьке ЛГ» Володимира Радіона. Хоча на сьогодні вина останнього жодним судовим рішенням так і не доведена. Однак у таких складних умовах на сьогоднішній день працюють усі колективи лісогосподарських підприємств області, діяльність яких більш як рік є предметом розслідувань правоохоронців Волині.

Так, ще з липня 2015 року розслідуються кримінальні провадження в яких ретельно досліджувались питання експорту деревини, її переробки, заготівлі, зберігання та реалізації, додержання вимог природоохоронного та податкового законодавства всіма підприємства галузі, закупівлі транспорту, паливно-мастильних матеріалів тощо, розпорядження державним майном та безліч інших.    За цей час слідчими проведено численні слідчі дії, спрямовані на встановлення об’єктивної істини в справі, зокрема, й ті, що тимчасово обмежують конституційні права працівників лісгоспів та управління. За осанні кілька місяців проведено понад 30 обшуків, левова частка яких стосується житла та місця роботи керівників підприємств, у деяких керівників обшуки проводились двічі, проведено понад 30 оглядів виробничих приміщень. Проведено понад 60 різних перевірок контролюючими органами.

  Результати вищевказаних слідчих дій підтвердили відсутність кримінальних правопорушень з боку працівників та керівників лісгоспів, вилучені речі повернено їх законним володільцям.

 Такі дії негативно впливають на суспільну думку та настрої в самих колективах, створюють напруженість, призводять до необґрунтованих витрат. Зокрема, транспортні втрати підприємств за простій вагонів на сьогодні склали понад 900 тис. грн.   Незліченні допити працівників та запити про надання інформації з різних напрямків господарської діяльності теж не сприяють нашій роботі.

 Слід також відмітити й те, що в період 2015-2016 років змінилась значна частина керівників лісогосподарських підприємств області та обласного управління лісового і мисливського господарства, а тому вказані особи не могли вчинити кримінальних правопорушень станом на липень 2015 року, коли розпочато слідство.

Вчора під стінами прокуратури лунали окремі звинувачення в адресу працівників ВОУЛМГ про ніби замовний характер кримінальних переслідувань, а вже наступного дня в адміністративному приміщенні ВОУЛМГ, в житлі та за місцем роботи окремих директорів лісгоспів проведено чергові обшуки.

Ми всі маємо заспокоїтись, набратись терпіння та дочекатись найшвидшого прийняття кінцевих законних рішень.

Президія Волинської обласної організації профспілки працівників лісового господарства України.logo-3          

Posted by info