Вивчаємо англійську в профцентрі Волині

P1210910 Не секрет, що для навчально-методичного центру профспілок літо не є активним періодом, адже навчальний рік завершено, а літня спека і  відпустки не сприяють профспілковому навчанню. В НМЦ профспілок йде активна підготовка до навчального року – розробляються плани, програми, методики і презентаційні матеріали.

Не пустують і навчальні аудиторії, адже з 29 червня в НМЦ профспілок Волинської області почав діяти проект «Англомовна літня школа» для дітей шкільного віку. Проект повністю фінансується батьками дітей і родзинкою роботи школи є те, що її викладачами є носії мови – американці Сьєрра   Бартіс та Джеремі Ханнах.

Проект не є моделлю традиційної школи, адже аудиторних занять тут не більше години-двох у день. Весь інший час діти разом з американськими викладачами, які є, до речі, волонтерами Корпусу Миру США, проводять в екскурсіях, майстер-класах і спорті.

Як роблять іграшки на фабриці, як виготовляють і «оживляють» ляльку для вистави в театрі, як самому зробити козацьку шаблю з дерева – це роблять і про це говорять з американцями англійською на екскурсіях і майстер-класах. Тут багато чого вперше – перша власноручна піца на «майстер-шефі», перший з любов’ю виготовлений горщик, бо «не святі ж їх ліплять».

Раз на тиждень – плавання в басейні і, головне, за весь день – ніяких гаджетів, чи планшетів. Не тому, що заборонено, а тому, що ніколи.

З таких невеликих проектів, де профспілки показують свою корисність батькам, що працюють і спокійні за дітей, місту в якому живуть і мають його за соцпартнера, і самим дітям, які може вперше дізнаються, що профспілка – це цікаво і тому в дорослому житті захочуть бути з нею разом. Ми, працівники навчально-методичного центру профспілок на прикладі цього проекту пересвідчуємося, що мотивацією до профчленства треба займатись не тоді, коли найманий працівник засумнівався «чи потрібне мені профчленство», а коли на чисту дошку дитячої пам’яті ввійде інформація про профспілку, як товариство позитивних, цікавих, приємних і, головне, так потрібних кожному друзів.

Галина Даниленко, директор НМЦ профспілок.

P1210959 P1210950 P1210938 P1210924 P1210910

Posted by info