ГАЛИНА ДЗЕЦЬКО: «БУТИ РАЗОМ ІЗ СЕЛОМ І ЗБЕРЕГТИ «ВЕСЕЛКУ» ДЛЯ ДІТЕЙ»

P4129499У селах важкі часи, працювати у сільському господарстві залишаються люди, яким вроджена хліборобська честь не дозволяє залишити напризволяще землю-годувальницю. Як вижити селянам, які залишилися наодинці з клубком проблем, найболючіші з яких то несправедливі заготівельні ціни, відсутність інвестицій, бездоріжжя, низька якість медичного обслуговування, критична ситуація, у якій опинилася профтехосвіта, «старіння», зумовлене виїздом на заробітки молодого покоління? Конструктивна розмова про це зокрема і про захист людини праці загалом велася на VII з’ізді Федерації профспілок України. 

Рішення цього велелюдного форуму нещодавно обговорили члени ради районної профспілкової організації працівників АПК, яку протягом 30-ти років очолює Галина Дзецько. Вперше за тривалий час за засіданні ради з головами первинних профспілкових організацій АПК району зустрівся голова районної ради. Ось що сказав Тарас Щерблюк:

-Я з хліборобського роду, мене болять проблеми села. Я знаю їх із власного досвіду, бо головою був обраний недавно, а аграрієм виховувався на батьковій науці змалку, тому і особисто, і разом із депутатським корпусом сприятиму вирішенню питань сільгоспвиробників. Разом із сільськими, селищними головами ми щодня міркуємо, як покращити життєдіяльність  соціальної сфери. На виїзних прийомах громадян бажаємо почути кожну людину, яка має конкретну пропозицію, чи якій потрібна допомога.

Ознайомлюючи присутніх із матеріалами з’їзду, Галина Дзецько розповіла про повсякчас активну позицію Волинської обласної профспілкової організації працівників АПК, яку з 5 квітня цього року очолює Віталій Лупашко.  Хороші слова лідери «первинок» адресували своєму попередньому керівнику Ростиславу Чернюку – невтомному ініціатору і генератору ідей, спрямованих на захист інтересів сільського населення. Зі слів Галини Дзецько, делегації з Волині під стінами Верховної Ради України вже двічі висловлювали свою рішучу незгоду щодо законів, які стосуються державної аграрної політики.

Аналітичним був звіт  Галини Дзецько про підсумки роботи районної профспілкової організації  працівників АПК за 2015 рік та завдання на 2016 рік, прописані рішеннями VII з’їзду Федерації профспілок України. Із тим під час обговорення виступу дійшли до питання, яким цими днями переймаються найбільше. На часі відпочинок і оздоровлення дітей. Для  школярів Горохівщини таке дозвілля не має бути  проблемою, бо  Галина Дзецько із колегами зуміла зберегти позаміський заклад  оздоровлення і відпочинку «Веселка»,  директором якого є з дня його народження і ось уже 30-ть років! Чулося, що головам «первинок» хотілося б, щоб і цього ювілейного літа  у «Веселці» набралися сил сотні діточок.  Щоб умови відпочинку були максимально комфортними, сьогодні  на території закладу повним ходом ідуть ремонтні роботи.  Будиночки, у яких можуть впродовж трьох змін проживати  360 дітей, голови «первинок» білять, фарбують, миють своїми руками.

За підтримку у всіх справах “Веселки” її директор щиро вдячна голові райдержадміністрації Любові Матвєєвій.

-Уже багато сезонів ми дякуємо за допомогу керівникам агроформувань Андрієві Тураку (ПОСП імені Шевченка),  Василеві Щерблюку (ТзОВ “Агропродукт-Горохів”), Вікторові Шумському (СГПП «Рать»), Григорію Шереметі (ПОСП «Україна»), Романові Притолюку (ПСП «Русь»), Степанові Сайкевичу (СФГ «Зоря», а також начальнику управління ветеринарної медицини Миколі Крисюку і в.о.директора Горохівського коледжу ЛНАУ Олегові Жельчику. Знаючи порядність і вболівання цих особистостей за долю села і все, що з ним пов’язане, я впевнена, що «Веселка» матиме знову їх доброзичливість. Сподіваюся, що до хорошої справи задля дітей долучаться інші благодійники. Маємо підтримку і районної влади, депутатського корпусу: на оздоровлення і відпочинок дітей із місцевого бюджету  виділено 195 тис гривень, згідно з порядком використання коштів. Цими днями активно співпрацюємо з питань оздоровлення дітей із начальником управління АПР райдержадміністрації Миколою Панасюком,  – розповідала Галина Дзецько, яка за кращу організацію відпочинку і оздоровлення дітей була нагороджена Грамотою Верховної Ради України, Почесною Грамотою Федерації профспілок України. Щоб вирішити проблему наповнення змін, уже ведуться перемовини з керівниками багатьох сусідніх районів, дітям із яких «Веселка» полюбилася в минулі роки. А ще Галина Андріївна не перестає спілкуватися з хлопчиками  і дівчатками, вчителями з Попаснянського району. Луганчани, які минулого літа відпочивали у терешківцівському лісі, телефонують директору і кажуть, що шукають можливості знову зустрітися з гостинністю і привітністю горохівчан. Погодьмося, що є багатшою Горохівщина зі славним іменем ПЗОВ «Веселка»!

Леся ВЛАШИНЕЦЬ

На знімку: голова районної ради Тарас Щерблюк із Галиною Дзецько на засіданні ради профспілкової організації працівників АПК

Фото автора

P4129499

Posted by info