Соціальний діалог: нагальні проблеми вирішуємо спільно

Рада11

Днями в малому залі Волинської обласної ради відбулося засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради. У заході, що проходив під головуванням голови Федерації профспілок Волинської області, співголови територіальної тристоронньої соціально-економічної ради Іванни Дубинки-Філозоф, взяли участь і представники сторін соціального діалогу, зокрема від обласної влади — голова Волинської облдержадміністрації, співголова ради Володимир Гунчик, від роботодавців — заступник співголови ради, голова правління організацій роботодавців Рожищенського району — Василь Безверхий.

Згідно з порядком денним ради, сторони соціального діалогу розглянули важливі питання, що торкаються повсякденного життя працюючих людей. Перше із питань стосувалося формування професійно-освітнього потенціалу населення області до потреб та ситуації на ринку праці, стан дотримання і розширення прав і гарантій молоді щодо професійного росту, гідного рівня заробітної плати, створення умов для духовного та фізичного розвитку. Із доповіддю з вищезгаданого питання та конкретними пропозиціями щодо вирішення нагальних проблем виступила директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук. Її доповнила головний спеціаліст відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Вікторія Дук.

Важливе питання порядку денного засідання, а саме: про наслідки перебудови системи підтримки сільського господарства області відповідно до норм передбачених Світовою організацією торгівлі, розкрив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко. Обговорюючи ним сказане, члени ради Корольчук Ю.С, Ващенюк І.С., Безверхий В.С., Сохацький А.Л. до проекту рішення внесли слушні поради і пропозиції.

Враховуючи ініціативи профспілок Волині, голова Федерації профспілок області Іванна Дубинка-Філозоф підняла питання щодо звернення профкому та трудового колективу управління Національного банку України у Волинській області у зв’язку із масовим вивільненням працівників установи. Доповідачами з цього питання виступили голова обласної організації профспілки працівників державних установ Ольга Сабурова та голова профкому управління Національного банку України у Волинській області Володимир Хвещук. У підсумку розгляду цього питання учасники засідання прийняли звернення до голови Нацбанку України щодо порушення керівництвом Національного банку України в особі її голови Гонтаревої В.О. норм чинного законодавства при проведенні масового вивільнення працівників управління.

З метою вироблення консолідованої позиції сторін соціального діалогу у контексті проблем, які виникли при проведенні масового вивільнення працівників Національного банку України та враховуючи те, що йдеться про ліквідацію всіх територіальних управлінь і дане питання потребує врегулювання на національному рівні, територіальна тристороння соціально-економічна рада прийняла рішення звернутись з відповідним листом до Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

Прес-центр Федерації профспілок Волині.

Рада1

Рада3 Рада4 Рада6 Рада7 Рада8 Рада9 Рада10 Рада11 Рада12

Posted by info